Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑναστολές φόρων και εισφορών για εταιρείες σε κλάδους που πλήττονται λόγω κορωνοϊού
Τουρισμός και οικονομία

Αναστολές φόρων και εισφορών για εταιρείες σε κλάδους που πλήττονται λόγω κορωνοϊού

Στα 2 δισ. ευρώ του ειδικού 'πακέτου' από την κυβέρνηση προστίθενται επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το ειδικό ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχηματοποιείται άμεσα.

Τη δεύτερη δέσμη μέτρων, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοινώνουν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας κ. Γιώργος Βρούτσης.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε αναστολές φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις. Τα μέτρα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λήγω του κορωνοΐου τα μετρά είναι οριζόντια. Η περίοδος αφορά στο Μάρτιο, αν απαιτηθεί θα υπάρξει παράταση.

Τα μέτρα δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας, ενώ οι ΚΑΔ θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά:

  • Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων στους κλάδους που πλήττονται δραστικά και αρχικά για τον Μάρτιο 2020. Πρόκειται για οριζόντια μέτρα, που όμως δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας. Η αναστολή δεν αφορά όσους απολύσουν ανθρώπινο δυναμικό.
  • Χρηματοδότηση επιχειρήσεων με διευρυμένο πλαίσιο με περίοδο χάριτος ύψους ενός δισ ευρώ, ανάλογα με την μείωση τζίρου και το μισθολογικό κόστος. Δε θα περιληφθούν όσοι προχωρήσουν σε απολύσεις.
  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή στις αρχές Απριλίου ενισχύονται με 800 ευρώ. Αναστέλλονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τέσσερις μήνες.

Προϋπόθεση για την αναστολή καταβολής των φορολογικών και των ασφαλιστών εισφορών είναι οι επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Υλοποιείται διευρυμένο πλαίσιο χρηματοδότησης για επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, θα διατεθεί 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις και 1 δισ. ευρώ σε εργαζόμενους, σε αυτοαπασχολούμενος, σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους έχουν δικές τους δουλειές και εργαζόμενους. “Η περίμετρος ανέρχεται στους 700.000 εργαζόμενους”, ανέφερε στο MEGA, προσθέτοντας “πως θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται, τα μέτρα υπερβαίνουν το 1,5% του ΑΕΠ και θα το ξεπεράσουμε“.

Σημειώνεται ότι συνολικά στα 3,8 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει η νέα δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, καθώς στα 2 δισ. ευρώ του πακέτου από την κυβέρνηση θα υπάρξει επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το ειδικό ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσηςπου σχηματοποιείται άμεσα.


Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024