Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΆρνηση της Αυστραλίας να απαγορεύσει την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες
Τουριστική Πολιτική

Άρνηση της Αυστραλίας να απαγορεύσει την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες

Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει στους Ρώσους τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα, αλλά “αξιολογεί” το εάν θα ανοίξει ξανά η αυστραλιανή πρεσβεία στο Κίεβο.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία, Vasyl Myroshnychenko, κάλεσε την χώρα να σταματήσει να χορηγεί βίζες σε Ρώσους τουρίστες – κάτι που σίγουρα θα ήταν μια κλιμάκωση των κυρώσεων, αλλά η Αυστραλία αρνήθηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: “Καλώ την αυστραλιανή κυβέρνηση να απαγορεύσει την έκδοση τουριστικών βίζας για τους Ρώσους, αλλά να συνεχίσει να εκδίδει βίζες για τους πρόσφυγες για όσους δραπετεύουν από τη βάναυση αυτοκρατορία”, έγραψε ο πρεσβευτής στο Twitter μαζί με ένα άρθρο στην εφημερίδα Nine στο οποίο είπε: “Ο Ρωσικός λαός είναι υπεύθυνος για αυτόν τον πόλεμο… έτσι πρέπει να φέρουν  και την ευθύνη”.

Ως απάντηση όμως ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπ. Εθνικής Άμυνας της Αυστραλίας Richard Marles σε δηλώσεις του στο BBC ανακοίνωσε πως δεν θα  απαγορευτεί η είσοδος στους Ρώσους τουρίστες, ενώ τόνισε ότι θα σταθεί κοντά στον ουκρανικό λαό στη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Επίσης στάθηκε και στο κομμάτι της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ουκρανία που λόγο της κατάστασης που επικρατεί υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια και τη λειτουργία της, και μεταβίβασε στο μέλλον την απόφαση για το άνοιγμα της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024