Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑυτοδιαχείριση – ΚΕΕΕ: Υπεγράφη σύμβαση για τα πνευματικά δικαιώματα
Τουριστικές Ειδήσεις

Αυτοδιαχείριση – ΚΕΕΕ: Υπεγράφη σύμβαση για τα πνευματικά δικαιώματα

Η σύμβαση, η οποία ρυθμίζει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022, αφορά την έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις για τη χρήση μουσικής στις εγκαταστάσεις τους.

Υπεγράφη τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συλλογική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEΕ), όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα μουσικών έργων.

→Ξεκίνησαν οι αποστολές πληρωμών των Ελλήνων δημιουργών – Δικαιώματα ύψους 8 εκατ. ευρώ

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ παραβρέθηκαν:

  • ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γιάννης Γλέζος,
  • ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Ηλίας Φιλίππου,
  • το μέλος Δ.Σ. κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης
  • ο μουσικοσυνθέτης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου
  • ο διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης
  • ο εμπορικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Γκιόκας.

Από την ΚΕΕΕ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων κ. Στέλιος Μωραΐτης, καθώς και πρόεδροι από αρκετά Επιμελητήρια της χώρας που ήρθαν στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/autodia, η οποία κατέχει 85% μερίδιο στην ελληνική αγορά, εκπροσωπεί μεγάλο, σημαντικό εμπορικό και διαχρονικό ελληνικό ρεπερτόριο, καθώς και το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στη χώρα, έχοντας υπογράψει συμβάσεις εκπροσώπησης με 80 και πλέον ομολόγους οργανισμούς του εξωτερικού και συμβάσεις ανάθεσης με όλους τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες.

Η ΚΕΕΕ εκπροσωπεί το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας ως μέλη 59 Επιμελητήρια -Εμπορικά, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά- που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Οι επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων που θα προσέλθουν στη σύμβαση, θα ωφεληθούν από εκπτώσεις και ρυθμίσεις οφειλών, πάντα στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της καλής πίστης μεταξύ των δύο φορέων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/05/2024
24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024