Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ανατολική Χαλκιδική προωθείται στο Λίβανο ως προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων
Προώθηση προορισμού

Η Ανατολική Χαλκιδική προωθείται στο Λίβανο ως προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων

Εκπρόσωποι Τύπου από το Λίβανο ετοιμάζουν μια εμπλουτισμένη περιήγηση με στοιχεία οινικού πολιτισμού, ύστερα απο την επίσκεψη τους στην Ανατολική Χαλκιδική με σκοπό την προώθηση της τοπικής προσκυνηματικής δραστηριότητας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου.

Μια προσκυνηματική περιήγηση εμπλουτισμένη με στοιχεία οινικού πολιτισμού, ιστορικότητας και φυσιολατρίας ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι Τύπου από το Λίβανο κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής επίσκεψής τους στην Ανατολική Χαλκιδική. Η πρωτοβουλία, που αποτελεί συνέργεια του Δήμου Αριστοτέλη, της Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών του Δήμου, του τουριστικού οργανισμού MidEast και της Aegean Air, αποσκοπεί στην προώθηση της τοπικής προσκυνηματικής δραστηριότητας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου, τα ζητούμενα της οποίας «ακουμπούν» απόλυτα στα χαρακτηριστικά του Δήμου Αριστοτέλη.

Η περιήγηση περιέλαβε στις δράσεις της ετερόκλητα στοιχεία φιλοξενίας, προκειμένου να «κουμπώσει» ποικίλες μορφές τουρισμού στο προσκυνηματικό της θέμα: περπατήματα σε παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και γραφικές πλατείες, συμμετοχή σε τσιπουρογιορτές και τσιπουροπαραγωγές, θεματικές θαλάσσιες κρουαζιέρες, οινογευσίες κατά τη διάρκεια θαλασσινών και μοναστηριακών γευμάτων, αγορές, καθώς και επισκέψεις σε πολυτελή καταλύματα, αρχαιολογικούς και προσκυνηματικούς χώρους. Η δράση ολοκληρώθηκε στη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, όπου ο Δήμος Θεσσαλονίκης οργάνωσε προσκυνηματική και γαστρονομική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. “Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει συνδέσει  το τουριστικό του έργο με συγκεκριμένες αναφορές στην πολυπρόσωπη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης” λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Στέλιος Βαλιάνος. 

Δεδομένης της πτήσης του εθνικού αερομεταφορέα Aegean Air Βηρυτός  – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, αλλά και της διάθεσης των Λιβανέζων να επισκέπτονται ως επαναλαμβανόμενοι ταξιδιώτες ποικίλους προσκυνηματικούς χώρους στην Ελλάδα (σε πείσμα μάλιστα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα τους), ο Δήμος Αριστοτέλη αναμένεται να επενδύσει σημαντικό τμήμα της προωθητικής καμπάνιας του 2023 στο Λίβανο. “Μια χώρα, όπου χριστιανοί πολλών δογμάτων συνθέτουν το 34% ενός πληθυσμιακού καμβά 5.000.000 ανθρώπων” δηλώνει ο δήμαρχος, “αποτελεί αντίβαρο προσκυνηματικών αγορών, που σήμερα εκλείπουν λόγω διεθνών εξελίξεων και συγκυριών. Η εισροή Λιβανέζων στην Ανατολική Χαλκιδική θα καλύψει επαρκώς τμήμα της ρωσικής προσκυνηματικής αγοράς, αφού η καταναλωτική ικανότητα των Λιβανέζων επισκεπτών είναι γνωστή και χαρακτηριστική”. 

Το άρθρο της αναγνωρίσιμης στη Μέση Ανατολή δημοσιογράφου Roula Mouawad θα δημοσιευθεί στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βηρυτού “Annahar”. Αποσπασματικά videos, που προβλήθηκαν ήδη από τα social media του ομίλου Annahar  με 2 εκατ. ακόλουθους στο Λίβανο και τη Μέση Ανατολή, μέτρησαν δεκάδες χιλιάδες θεάσεις, αποσπώντας το ενδιαφέρον των εν δυνάμει καταναλωτών. Τηλεοπτικό υλικό θα προβληθεί εξάλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Annahar TV, ενώ φωτογραφικό και άλλο υλικό θα διοχετευθεί από τη free lancerRania Mouawad στο MTV του Λιβάνου, καθώς και σε άλλες έντυπες και τηλεοπτικές εκδόσεις.

Με βάση το σχεδιασμό του Δήμου Αριστοτέλη, τον Απρίλιο του 2023 ομάδα τουριστικών πρακτόρων από το Λίβανο με ειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας, καθώς και σπεσιαλίστες στον προσκυνηματικό τουρισμό αναμένεται να γιορτάσουν “Πάσχα στον Άθωνα”, ενώ δεύτερη ομάδα εκπροσώπων Τύπου επισκέπτεται την Ανατολική Χαλκιδική το Σεπτέμβριο, ώστε να ακολουθήσει τμήμα της τοπικής προσκυνηματικής περιήγησης  και μεταξύ άλλων να αποτυπώσει το μοναστηριακό τρύγο στον Άθωνα.

Παράλληλα με το Λίβανο, ο Δήμος Αριστοτέλη εντάσσει στο σχεδιασμό του την προσέγγιση δορυφορικών της Ρωσίας προσκυνηματικών αγορών, όπως το Καζακστάν – που συγκροτεί  ανερχόμενη οικονομική δύναμη της Ασίας, αλλά και σημείο όπου η ανατολική ορθοδοξία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024