Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Περιφέρεια Κρήτης προωθείται στην ιταλική αγορά με νέο ταξιδιωτικό οδηγό
Τουριστική Προβολή

Η Περιφέρεια Κρήτης προωθείται στην ιταλική αγορά με νέο ταξιδιωτικό οδηγό

Περιφέρεια Κρήτης και ΕΟΤ Ιταλίας

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε Ιταλούς ταξιδιωτικούς συντάκτες και φωτογράφους για τη δημιουργία νέου οδηγού και παρουσίαση στην Έκθεση TTG.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2024 και της στρατηγικής στόχευσης στην ιταλική αγορά, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας φιλοξένησε στην Κρήτη από 19-26 Ιουνίου τους Mattia Lorenzetti, ταξιδιωτικό συντάκτη, και Guido Prosperi, φωτογράφο.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό να εκδώσουν έναν ταξιδιωτικό οδηγό αποκλειστικά για το νησί, ο οποίος θα περιλαμβάνει χάρτες, ταξιδιωτικές διαδρομές, ιστορικά στοιχεία, ξενοδοχεία, γαστρονομία και πολλές φωτογραφίες, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης TTG Travel Experience στο Ρίμινι της Ιταλίας (09 -11 Οκτωβρίου 2024). Επίσης, θα δημιουργήσουν μια ειδική ενότητα αφιερωμένη στην Κρήτη στην ιστοσελίδα (blog) τους charmen.it, ενώ θα συγγράψουν ένα άρθρο στο περιοδικό Donna Moderna, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά για γυναίκες στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι Ιταλοί επισκέπτες βρέυθηκαν σε μερικά από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κρήτης. Ξεκίνησαν από τον γραφικό Άγιο Νικόλαο, γνωστό για τη μαγευτική λίμνη του και την παραλιακή του ζώνη. Στη συνέχεια, ταξίδεψαν μέχρι τα Φαλάσσαρνα, διάσημα για τις αμμώδεις παραλίες τους και τα κρυστάλλινα νερά τους. Η εξερεύνησή τους περιλάμβανε επίσης την Κνωσό, το πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης, με το περίφημο μινωικό ανάκτορο, και τα Μάταλα, γνωστά για τις σπηλιές τους που χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικίες κατά την αρχαιότητα. Απόλαυσαν την κρητική κουζίνα και τα κρητικά κρασιά, ενώ συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και αλεξίπτωτο πλαγιάς και ανάρτησαν stories και videos στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: “Μια ακόμα δράση φιλοξενίας, ένα ακόμα βήμα για τη διάσημη Κρήτη, που όμως θα έχει εξέλιξη και συνέχεια που θα την δούμε στην Έκθεση του Ρίμινι τον Οκτώβριο. Το γεγονός ότι το 2023 βραβευθήκαμε στην ίδια έκθεση ως ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ιταλών, φανερώνει τη δυναμική του προορισμού και το Ιταλικό αμόρε για την Κρήτη, Παντού!”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024