Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήLe Monde: Τα Μετέωρα στο top 20 των παγκόσμιων προορισμών για το 2023
Τουριστική Προβολή

Le Monde: Τα Μετέωρα στο top 20 των παγκόσμιων προορισμών για το 2023

«Αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας», γράφει η Le Monde για τα Μετέωρα.

Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλον τον κόσμο που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023 περιλαμβάνονται τα Μετέωρα, σύμφωνα με μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τον ουρανό» υπογράφει η δημοσιογράφος Bénédicte Bocays, που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας. Η συντάκτρια της εφημερίδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «στην Ελλάδα, στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων, αυτά τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα μοιάζουν να ίπτανται στον αέρα».

«Αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας, όχι μόνον για μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά για να αφιερώσετε χρόνο να περπατήσετε από την Καλαμπάκα έως τα απίστευτα μοναστήρια», γράφει.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Αφιέρωμα στα κρασιά της Μακεδονίας από το περιοδικό Terre de Vins

Την ίδια στιγμή, στους δρόμους του κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας επικεντρώνεται τετρασέλιδο αφιέρωμα, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο σημαντικότερο ευρωπαϊκό περιοδικό οινολογίας Terre de Vins.

Μετά από πρόταση της υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, ο δημοσιογράφος και οινολόγος Mathieu Doumenge ταξίδεψε στην περιοχή όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί περισσότερα από δέκα οινοποιεία, τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και του Δίου και τις κυριότερες πόλεις της περιφέρειας.

Στο άρθρο του με τίτλο «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η περιοχή της Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα είναι κυρίως διάσημη ως η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, όπως σημειώνει, «παράλληλα διαθέτει πλούσια και αρχαία οινολογική παράδοση, η οποία διαιωνίζεται χάρη στη δουλειά των ταλαντούχων οινοποιών της περιοχής, που εργάζονται για την αναγνώριση των αυτόχθονων ποικιλιών».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024