Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜετέωρα και Πρέβεζα γοητεύουν τη Σερβία
Προώθηση προρισμού

Μετέωρα και Πρέβεζα γοητεύουν τη Σερβία

EOT

Δημοσιογράφοι και influencers από την Σερβία συμμετείχαν σε Press Trip που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Πρέβεζας.

Τις καλύτερες εντυπώσεις από το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Πρέβεζας, αλλά και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που βίωσαν, μεταφέρουν στη Σερβία οι δημοσιογράφοι και influencers που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή.

Από 22 έως και 26 Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, πραγματοποίησε δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) στην περιοχή της Πρέβεζας και της Καλαμπάκας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πρέβεζας και Μετεώρων.

EOT

Αριστερά: Δοκιμή τοπικών κρασιών στη σκιά των Μετεώρων. Δεξιά: Άποψη της μαρίνας Πρέβεζας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων (Euronews), της Ραδιοτηλεόρασης Σερβίας (RTS), λοιπών μεγάλων μέσων της χώρας (BLIC, Telegraf, Hello Magazine), καθώς και ορισμένοι από τους σημαντικότερους διαμορφωτές γνώμης (influencers) της γειτονικής χώρας.

Οι φιλοξενούμενοι από τη Σερβία, πέρα από την επίσκεψη στους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτουν οι προορισμοί (π.χ. Αρχαία Νικόπολη, Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπου, Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα, Προϊστορικό Σπήλαιο Θεόπετρας), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ιδιαίτερες θεματικές εμπειρίες (κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο, δοκιμή τοπικού ούζου σε αποστακτήριο, οινογευσία υπό τη σκέπη των Μετεώρων, δοκιμή τοπικών πιάτων).

Το ταξίδι, κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και από τις προοπτικές που διαθέτουν οι εκάστοτε προορισμοί για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Συγκέντρωσαν δε τις απαραίτητες πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από τις εμπειρίες που βίωσαν.

Ο Δήμος Πρέβεζας αποτελείται από τους πρώην Δήμους Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου. Ο Δήμος Μετεώρων αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Καλαμπάκας, Χασίων, Μαλακασίου, Τυμφαίων, Καστανιάς, Κλεινοβού, Βασιλικής και Ασπροποτάμου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024