Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟικονομική ενίσχυση ενεργειών για την διάδοση της ελληνικής κουζίνας

Οικονομική ενίσχυση ενεργειών για την διάδοση της ελληνικής κουζίνας

Έπειτα από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση ενεργειών που αφορούν στη διάδοση της ελληνικής κουζίνας, μέσω του ΕΠΑΝ και στο πλαίσιο του Γ […]

Έπειτα από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση<...> ενεργειών που αφορούν στη διάδοση της ελληνικής κουζίνας, μέσω του ΕΠΑΝ και στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ. Με την απόφαση αυτή ρυθμίζεται οριστικά ένα ζήτημα που επί 2,5 χρόνια εξεταζόταν χωρίς να έχει δοθεί λύση και είχε ως αποτέλεσμα να εκκρεμούν 1.050 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.

Ηδη, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του Τεχνικού Δελτίου που απαιτείται, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου οι τεχνικοί έλεγχοι των αιτήσεων, που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν. Παράλληλα, ξεκινάει άμεσα η αξιολόγηση των ήδη εγκεκριμένων αιτήσεων, με σκοπό την ενεργοποίηση των συμβάσεων στις αρχές Αυγούστου.

Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας δαπάνης, που θα απαιτηθεί για την υποστήριξη των ενεργειών διάδοσης της ελληνικής κουζίνας ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ και η περαιτέρω διάδοση της αποτελεί μια από τις πολλές υποστηρικτικές ενέργειες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που πρόκειται άμεσα να υλοποιηθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024