Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή“50 Great Greek Wines”: Προβολή του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Οινοτουρισμός

“50 Great Greek Wines”: Προβολή του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

EOT_London

Στο Λονδίνο, τα ελληνικά κρασιά πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση “50 Great Greek Wines”, υποστηριζόμενα από τον ΕΟΤ και Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Αντιπροσωπευτικά κρασιά από όλο το φάσμα του ελληνικού αμπελώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο 50 Great Greek Wines (50 GGW) Goes Big in London, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Διοργανωτής ήταν ο Έλληνας Master of Wine (MW), κ.  Γιάννης Καρακάσης, και σε αυτήν συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς 33 οινοποιεία (και περισσότερα από 150 κρασιά) και από βρετανικής κορυφαίοι οινογνώστες και sommeliers, εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής κρασιού, δημοσιογράφοι οίνου και influencers που ειδικεύονται στη γαστρονομία, τον οινικό τουρισμό και τα ταξίδια.

Το Grand Walk Around Tasting πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της δυναμικής συνοικίας Soho του Λονδίνου, στο China Exchange – Venue Monchu Hall.

EOT_London

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελ. Σκαρβέλη, και ο διοργανωτής της εκδήλωσης, κ. Γ. Καρακάσης.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή των ελληνικών κρασιών σε στοχευμένο κοινό της βρετανικής αγοράς, προκειμένου να δοθεί μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς και ταυτόχρονα να αναδειχθεί το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Λονδίνο, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τη λίστα των 50 GGW και επιπλέον ετικέτες από το χαρτοφυλάκιο κάθε παραγωγού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις πολυάριθμες εμπειρίες που προσφέρει ο οινοτουρισμός στη χώρα μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μια κομβική αγορά για την Ελλάδα, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και αναγνώρισης. Μέσα από μια σειρά από κορυφαίες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που τελούν υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο στόχος είναι η εδραίωση της θέσης της και η ευαισθητοποίηση για το “50 GGW” και τα εξαιρετικά οινοποιεία που παρουσιάζει.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024