Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήRoadshow Greek Exclusive του FTI ενισχύει την τουριστική εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία
Προώθηση προορισμού

Roadshow Greek Exclusive του FTI ενισχύει την τουριστική εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία

eot
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση στο Mannheim. Δεξιά διακρίνεται ο διάσημος παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού Sonnenklar TV Kai Paetzmann.

Τα προσκεκλημένα τουριστικά γραφεία ενημερώθηκαν για την ποικιλομορφία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που υπόσχεται στον επισκέπτη διακοπές γεμάτες μοναδικές εμπειρίες όλο τον χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού για το 2024 παρουσιάστηκαν, το τρίτο 10ήμερο του Απριλίου, σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια πενθήμερου Roadshow Greek Exclusive, που διοργάνωσε o Tour Operator FTI Touristik GmbH αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας και 12 γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν τις πόλεις: Λειψία (στις 22/04), Paderborn (στις 23/04), Mannheim (στις 24/04), Baden Baden/Κολωνία (στις 25/04) και Μόναχο (στις 26/04), προβάλλοντας τη χώρα σε παρουσιάσεις στις οποίες συμμετείχαν κατά μέσο όρο 50 τουριστικά γραφεία ανά πόλη.

Τα Roadshows αποτελούν εκδηλώσεις προβολής, οι οποίες πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία διαφορετικών πόλεων, σε διάστημα μιας είτε δύο εβδομάδων, με συνδυασμό info desk για πληροφόρηση των καλεσμένων και παρουσιάσεων. Η συγκεκριμένη μορφή δημοσίων σχέσεων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη γερμανική αγορά.

Ο διοργανωτής Tour Operator FTI Touristik GmbH συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τρεις της γερμανικής αγοράς, και το εν λόγω roadshow ήταν το δεύτερο αποκλειστικό για την Ελλάδα για το έτος 2024. Τα τουριστικά πακέτα του για τη χώρα μας επεκτείνονται στο σύνολο της επικράτειας, και πέραν από τους καθιερωμένους προορισμούς, διαθέτει επιλογές για ταξίδια σε προορισμούς της Θράκης, όπως την Μαρώνεια Ροδόπης, την Χίο σε συνδυασμό με τα Ψαρά, την Χάλκη με την Τήλο και την Κάλυμνο με την Τέλενδο.

eot

Αριστερά: Στιγμιότυπο με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων στην Λειψία. Δεξιά: Στιγμιότυπο με εκπρόσωπους τουριστικών γραφείων και συνεργάτες στο Paderborn.

Αεροπορικές συνδέσεις

Στόχος του 4ημερου Roadshow Greek Exclusive αποτέλεσε η περαιτέρω τόνωση των κρατήσεων της θερινής περιόδου προς την Ελλάδα, με συμμετοχή και της αεροπορικής εταιρείας Eurowings. Η εταιρεία συνδέει απευθείας πληθώρα γερμανικών αεροδρομίων με ελληνικούς ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλο, Πρέβεζα και Καλαμάτα και νησιωτικούς όπως Σάμο, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιωτικών και ηπειρωτικών μας προορισμών, καθώς και το αντικείμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας ανέλυσε σε παρουσίαση power point – με προβολή video και συζήτηση με παρουσιαστή – η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, κα Νικολέτα Λεκανίδη.

eot

Χορευτικό στιγμιότυπο στο Mannheim.Στα ειδικά διαμορφωμένα info desks δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες στους συμμετέχοντες, με έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε λιγότερο καθιερωμένους στην αγορά νησιωτικούς προορισμούς.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, μας επιβεβαίωσαν την θετική εικόνα κρατήσεων για την Ελλάδα, την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της ζήτησης σε πληθώρα προορισμών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024