Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕ. Κουντουρά σε WTTC: Επείγουσα η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων
H Ευρωβουλευτής μίλησε στο WTTC

Ε. Κουντουρά σε WTTC: Επείγουσα η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων

  • Έλενα Κουντουρά

Κατά την ομιλία της στάθηκε ιδιαίτερα στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τουρισμός, ώστε να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έλενα Κουντουρά, βρέθηκε προσκεκλημένη στην Παγκόσμια Σύνοδο Global Summit 2022 του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ριάντ.

Κατά την ομιλία της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη γενναίας στήριξης του τουριστικού τομέα, ώστε ο αριθμός των ταξιδιών να επανέρθει στα προ πανδημίας επίπεδα και συγχρόνως να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της αγοράς.

Στην ομιλία της στην ειδική ενότητα για την ανάκαμψη των ταξιδιών, η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται η αγορά από την πανδημία, την οξύτατη ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό. Οι κυβερνήσεις, επισήμανε, καλούνται να στηρίξουν την επαναφορά  του κλάδου στα επίπεδα προ της πανδημίας σε όλα τα βασικά τουριστικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των αφίξεων, των εσόδων και της απασχόλησης.

Ιδιαίτερα τόνισε την επείγουσα ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων με επαρκή προγράμματα από τις κυβερνήσεις. Και μέσα από τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κεντρικό ζητούμενο είναι η τόνωση της απασχόλησης και των εξειδικευμένων θέσεων εργασίας στον κλάδο, με την κατάλληλη κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, την αύξηση των μισθών και τη συνολική βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σειρά ψηφισμάτων για την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του κλάδου και την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024