Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕΕΚΕ Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ: 'Ούτε τους τύπους δε κράτησε η κυβέρνηση στην άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού'
Τουριστική πολιτική

ΕΕΚΕ Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ: 'Ούτε τους τύπους δε κράτησε η κυβέρνηση στην άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού'

Η τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί πολιορκητικός κριός καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυσης και θεσμοθέτησης της μαύρης εργασίας, μέσω των voucher και της κατάχρησης του θεσμού της πρακτικής άσκησης, τονίζει σε ανακοίνωσή του η ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η άτυπη σύνοδος των υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε. θα μπορούσε να αποτελέσει για την προεδρεύουσα ελληνική κυβέρνηση μια πρωτοβουλία σχεδιασμού τουριστικής στρατηγικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αντί αυτού, μετατράπηκε σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα της ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης στον τουρισμό και να ανταλλάξουν συγχαρητήρια οι εκπρόσωποι του εθνικού και υπερεθνικού πολιτικού προσωπικού”. Τα παραπάνω υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το περιεχόμενο της παρουσίασης δε ήταν τελείως απογοητευτικό, αφού η υπουργός Τουρισμού επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε ευχολόγια περί ‘τόνωσης της απασχόλησης’. Μόνο ως ειρωνεία ακούγεται αυτό, αφού η τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί πολιορκητικός κριός καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυσης και θεσμοθέτησης της μαύρης εργασίας, μέσω των voucher και της κατάχρησης του θεσμού της πρακτικής άσκησης. Ίσως μια καλή αρχή θα ήταν να μεριμνήσει να απαντήσει στα εκατοντάδες αιτήματα για συνάντηση και διαβούλευση που ματαίως εκφράζουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι οργανώσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό ανά την Ελλάδα.

Εξίσου ασαφείς και ασύνδετες ήταν τόσο οι 10 κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν σε επίπεδο ευρωπαϊκών στρατηγικών προκλήσεων, όσο και η συζήτηση για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό: περιορίστηκαν σε λύσεις ‘τεχνοκρατικού’ περιερχομένου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βιωσιμότητα της τουριστικής ανάπτυξης, η κοινωνική ανταποδοτικότητα, η χωρική διάσταση ή ζητήματα παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης του τουριστικού προϊόντος”.

Τέλος, από τα στελέχη της Κομισιόν δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια θερμή επίδειξη… ‘φιλελληνισμού’ και υποστήριξη τους στην τουριστική και γενικότερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης – εξάλλου, είναι οι ίδιοι που σχεδιάζουν και υλοποιούν το ‘δόγμα του σοκ’, για να… θεραπεύσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους! Δυστυχώς, μόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες συνόδων και διασκέψεων μπορεί να θεωρηθεί ο ελληνικός τουρισμός ‘success story'”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024