Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈγκριση του ΚΑΣ για τον καθορισμό του ύψους κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη
Νομοθεσία

Έγκριση του ΚΑΣ για τον καθορισμό του ύψους κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ύψη των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη ορίζονται στα 21 μέτρα και στα 24 μέτρα για ένα τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού.

“Πράσινο φως” στο σχέδιο “Ειδικού Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού υψών εντός οριοθετημένης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και ειδικότερα εντός της περιοχής Μακρυγιάννη / Κουκάκι” έδωσαν χθες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ύψη των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη ορίζονται στα 21 μέτρα και στα 24 μέτρα για ένα τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού. Στις ταράτσες τους δε θα μπορούν να κατασκευάζονται κολυμβητικες δεξαμενές, αλλά θα επιτρέπονται βοηθητικές κατασκευές (π.χ. απόληξη κλιμακοστασίου), το εμβαδό των οποίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τα 35 τ.μ., καθώς και φυτεύσεις σε επιπλέον ύψος 1 μέτρου.

Δ. Οικονόμου: Για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη δίνουμε λύση σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ
Σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η λύση που δίνει το υπουργείο για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Μέρα25.

“Το επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων και πριν από το προεδρικό διάταγμα που ετοιμάζουμε τώρα ήταν ανάλογο με την ερμηνεία ή 21 μέτρα ή 32+ μέτρα. Όχι 17,5 μέτρα όπως ακριβώς διαδίδεται από κάποιες πλευρές. Ποιο είναι το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας στην τελευταία απόφαση; Λέει ότι όπου έχουμε ειδικά διατάγματα, όπως αυτό που ίσχυε στην περιοχή και γενικές ρυθμίσεις όπως αυτές που προβλέπονται από το ΝΟΚ, υπερισχύουν τα ειδικά διατάγματα. Αυτό λέει. Το ειδικό διάταγμα, όμως, δεν προβλέπει εκεί 17,5 μέτρα, προβλέπει 21 μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Πώς επικαλείστε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία λέει ακριβώς αυτό που βάλαμε και εμείς. Αυτό που λέει είναι ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή, που ετοιμάζουμε, πριν από το νέο διάταγμα, ισχύει το παλιό, το οποίο αναφέρεται σε 21 μέτρα. Εμείς λοιπόν φέρνουμε ένα ειδικό διάταγμα, με βάση την νομολογία του ΣΤΕ ως ειδικό διάταγμα θα επικρατούσε όποιο ύψος και αν προέβλεπε, π.χ. θα μπορούσε να είναι  24 ή 27 μέτρα, αλλά εμείς επιλέγουμε να διατηρήσουμε τα 21 μέτρα όπως πριν. Τι απλούστερο;”, σημείωσε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024