Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΈλ. Ράπτη: “Προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών πέρα από τους μήνες της σεζόν”
Τουριστική πολιτική

Έλ. Ράπτη: “Προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών πέρα από τους μήνες της σεζόν”

Attica-Green-Expo

Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού στην Attica Green Expo 2024.

Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, στην τοποθέτησή της στη θεματική συζήτηση “Πράσινος Τουρισμός και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού στην Ελλάδα“, κατά την πρώτη ημέρα της Attica Green Expo 2024 (29/5-1/6) που διεξάγεται στο Τάε Κβον Ντο, ανέλυσε τα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα. “Πρώτος στόχος είναι η προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών πέρα από τους μήνες της τουριστικής αιχμής”, είπε, με τη χρήση εργαλείων όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και το Εθνικό Παρατηρητήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η Ράπτη τόνισε τη σημασία της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υποστήριξη θεματικών μορφών τουρισμού όπως ο πολιτιστικός, ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός. Ανακοινώθηκαν, επίσης, συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για την αναβάθμιση των χιονοδρομικών κέντρων και των τουριστικών υποδομών υγείας και ευεξίας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων εμπειριών στον αγροτουρισμό και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Και υπογράμμισε: “Μέσω και του ψηφιακού μετασχηματισμού, για πρώτη φορά έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ώστε το υπουργείο να διαθέτει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για ανάπτυξη καλύτερης πολιτικής”.

“Αναδεικνύουμε κρυμμένους θησαυρούς και θέλουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης”

Η υφυπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στην χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο οινοτουρισμός κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι ο ορεινός τουρισμός θα “τροφοδοτηθεί” με 59 εκατ. ευρώ που θα πάνε σε βελτίωση των χιονοδρομικών κέντρων και στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας με 22 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία και ανακαίνιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων αλλά και για την εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη τουρισμού τρίτης ηλικίας.

Άλλα 10 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε δράσεις για τον αγροτουρισμό και τον γαστρονομικό τουρισμό, 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον καταδυτικό τουρισμό για δημιουργία και βελτίωση υφιστάμενων καταδυτικών πάρκων και άλλες σχετικές δράσεις.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, ο δήμαρχος Πρεβέζης κ. Νίκος Γεωργάκος, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Γεώργιος Ντίνος, ο δήμαρχος Τροιζηνίας κ. Αναστάσιος Μούγιος και ο δήμαρχος Πάργας, κ. Νίκος Ζαχαριάς. ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του Βουλή TV, κα Κέλλυ Κοντογεώργη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024