Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΕνίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε κέντρο Αθήνας – τουριστικά σημεία ζητά το Υπουργείο Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε κέντρο Αθήνας – τουριστικά σημεία ζητά το Υπουργείο Τουρισμού

Kefalogianni

Ασφάλεια και αποτελεσματική αστυνόμευση στην Αθήνα και διαχείριση τουριστικών ροών συζητήθηκαν από τους υπουργούς Κεφαλογιάννη και Χρυσοχοΐδη.

Το ζήτημα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης ιδιαίτερα στην Αθήνα, αλλά και η διαχείριση των αυξημένων ροών επισκεψιμότητας ειδικά σε περιόδους και περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο Τουρισμού και ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα η κα Κεφαλογιάννη  έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε περιοχές και σημεία  που συγκεντρώνουν το υψηλό ενδιαφέρον των επισκεπτών (αρχαιολογικοί χώροι,  παραδοσιακοί τόποι, ψυχαγωγίας κ.λπ.). Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Αθήνα έχει πλέον καθιερωθεί  ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, και αντιμετωπίζει μια σειρά από σύνθετα ζητήματα, που σχετίζονται με τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, και τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στην ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος της κυκλοφορίας στην πόλη, λόγω και του σημαντικά αυξημένου μεταφορικού έργου για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των επισκεπτών, ιδιαίτερα σε κεντρικούς δρόμους και γύρω από δημοφιλή αξιοθέατα. Πρότεινε  σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση, να αναζητηθεί λύση που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τον καθορισμό χώρων στάθμευσης τουριστικών οχημάτων, λεωφορείων κ.λπ.

O κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την υπουργό Τουρισμού για τον σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας κα της Τροχαίας για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ζητημάτων ασφάλειας και εύρυθμης μετακίνησης των επισκεπτών.

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να διατηρηθεί η στενή συνεργασία του ΥπουργείουΠροστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Τουρισμού και να υπάρξει συνεχής και σταθερός δίαυλος επικοινωνίας για την αμεσότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Way To Stay η πρωτεύουσα και η Θεσσαλονίκη εμφανίζονται 11η και 19η πιο επικίνδυνη πόλη στην Ευρώπη αντίστοιχα για το 2024. Για την Αθήνα, η έρευνα αναφέρει: “Δεν συνιστάται η νυχτερινή βόλτα σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ομόνοια και τα Πατήσια και ορισμένα σημεία του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της Πλατείας Συντάγματος”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024