Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕΣΑ: Ζητούνται δράσεις για τη ρύθμιση της αυξημένης τουριστικής ροής
Πολιτική

ΕΣΑ: Ζητούνται δράσεις για τη ρύθμιση της αυξημένης τουριστικής ροής

Το τρίπτυχο των άμεσων παρεμβάσεων, που συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΣΑ και κ. Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικό συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πρότεινε στον κ. Μπακογιάννη μια σειρά από δράσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους εμπόρους της Αθήνας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου αυξάνεται σημαντικά η τουριστική ροή στην πρωτεύουσα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης υπογράμμισε ότι «έχουμε μια χρόνια καλή συνεργασία με το δήμο και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία του κ. Μπακογιάννη στο πρώτο μας διοικητικό μας συμβούλιο. Όλα τα μέλη του διευρυμένου ΔΣ είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χαίρομαι γιατί συμφωνήσαμε κατ’ αρχάς με το δήμαρχο σε ένα τρίπτυχο άμεσων παρεμβάσεων:

  • Τη δημιουργία τεκμηριωμένης και νομικά στοιχειοθετημένης πρότασης προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας.
  • Την ενεργοποίηση της δράσης σύνδεσης τουρισμού και εμπορίου μέσω του κοινού προγράμματος Athens Shopping και πολλών ακόμη τοπικών ενεργειών σε διαφορετικές γωνίες της πόλης.
  • Την πραγματοποίηση για δεύτερη διαδοχική φορά, με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, της μεγάλης έρευνας που καταγράφει αναλυτικότατα τη χρήση γης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας με στόχο την αποφυγή μετατροπής της πόλης σε ένα απέραντο καφενείο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τελευταία χρόνια μία ανοιχτή και ουσιαστική συνεργασία με τους χιλιάδες επαγγελματίες καταστηματάρχες της Αθήνας, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024