Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνανεωμένη “μαύρη λίστα” αεροπορικών εταιριών εξέδωσε η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανανεωμένη “μαύρη λίστα” αεροπορικών εταιριών εξέδωσε η Ε.Ε.

Τον πέμπτο επικαιροποιημένο κοινοτικό κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρίες, στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση σε αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταρτίστηκε το Μάιο του 2006 και τροποποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εξέδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τον πέμπτο επικαιροποιημένο κοινοτικό κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρίες, στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση σε αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταρτίστηκε το Μάιο του 2006 και τροποποιήθηκε<...>τον περασμένο Ιούλιο, εξέδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στον νέο αυτόν κατάλογο, ο οποίος αντικαθιστά σε ισχύ τον προηγούμενο, η Επιτροπή πρόσθεσε δύο ακόμη αεροπορικές εταιρίες στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση σε αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω ανεπαρκούς ασφαλείας, την Ukrainian Mediterranean Airlines από την Ουκρανία και τη Mahan Air από το Ιράν.

«Η νέα αυτή επικαιροποίηση δείχνει ακόμα μια φορά ότι η μαύρη λίστα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Επιτροπή ανά πάσα στιγμή, εφόσον παραστεί ανάγκη, χωρίς να περιμένει τις τριμηνιαίες αναθεωρήσεις», υπογράμμισε ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Barrot.

Μετά από καταγγελίες αρκετών κρατών μελών η Επιτροπή κάλεσε σε ακρόαση εκπροσώπους των αερομεταφορέων Ukrainian Mediterranean Airlines και Mahan Air, καθώς και των εθνικών αρχών πολιτικής αεροπορίας που είναι αρμόδιες για την εποπτεία τους. Συμβουλεύτηκε επίσης την επιτροπή εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών για θέματα αεροπορικής ασφάλειας, που είναι επιφορτισμένη να συνδράμει την Επιτροπή στον εν λόγω τομέα, η οποία ενέκρινε με ομοφωνία τη λήψη μέτρων απαγόρευσης.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τον κατάλογο εδώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024