Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑσυμφωνία μεταξύ των κρατών της ΕΕ για τις ρωσικές τουριστικές βίζες
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ασυμφωνία μεταξύ των κρατών της ΕΕ για τις ρωσικές τουριστικές βίζες

Γερμανία και Γαλλία έχουν προειδοποιήσει τους ομολόγους τους στην Ευρώπη ότι το τουριστικό εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας είναι ‘αντιπαραγωγικό’, λέγοντας ότι στους απλούς Ρώσους πολίτες θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση στη Δύση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba ζήτησε χθες από την ΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο Ρώσων τουριστών στο έδαφός της, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό αρμόζον από τη στιγμή που πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει “τον γενοκτονικό πόλεμο της επίθεσης” της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι υπουργοί αναμένεται να συμφωνήσουν όσον αφορά σε αναστολή της ισχύος συμφωνίας διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) με τη Μόσχα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερο για την έκδοση βίζας, καθώς η ΕΕ είναι πιθανόν να εξακολουθήσει να διχάζεται όσον αφορά στην απόλυτη ταξιδιωτική απαγόρευση.

“Μια απαγόρευση (έκδοσης) βίζας για τους Ρώσους τουρίστες και κάποιες άλλες κατηγορίες θα είναι αρμόζουσα απάντηση στον γενοκτονικό πόλεμο της επίθεσης της Ρωσίας στην καρδιά της Ευρώπης που υποστηρίζεται από συντριπτική πλειοψηφία Ρώσων πολιτών”, λέει ο Kuleba σε ανακοίνωσή του την οποία έστειλε μέσω e-mail στο Reuters.

Ανατολικές και βόρειοευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν έντονα το τουριστικό εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία έχουν προειδοποιήσει τους ομολόγους τους ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγικό, λέγοντας ότι στους απλούς Ρώσους πολίτες θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση στη Δύση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024