Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕνταξη των ελληνικών αερομεταφορών στο Κοινοτικό ΣΕΔΕ αερίων του θερμοκηπίου
Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2012

Ενταξη των ελληνικών αερομεταφορών στο Κοινοτικό ΣΕΔΕ αερίων του θερμοκηπίου

Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την ένταξη των ελληνικών αερομεταφορών στο κοινοτικό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων αερίων του θερμοκηπίου, υπέγραψε η ηγεσία τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων -Περιβάλλοντος, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Οικονομικών…

Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την ένταξη των ελληνικών αερομεταφορών στο κοινοτικό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων αερίων του θερμοκηπίου, υπέγραψε<...> η ηγεσία τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων -Περιβάλλοντος, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, εφαρμόζοντας τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση εντάσσει τις ελληνικές αερομεταφορών στο Κοινοτικό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής (ΣΕΔΕ) αερίων του θερμοκηπίου, η οποία θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2012. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται και η τροποποίηση και επέκταση του ΣΕΔΕ, η οποία θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2013, με την ένταξη πρόσθετων κατηγοριών βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Ακόμα, η το νέο νομοθέτημα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της ΣΕΔΕ σε άλλες βιομηχανίες, όπως τα εργοστάσια αλουμίνας και λιπασμάτων. Επίσης, θεσπίζετσι η υποχρέωση αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών για το σύνολο των εκπομπών των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τουλάχιστον το 50% των εσόδων από τη δημοπράτηση δικαιωμάτων θα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής, όπως η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αύξηση της αναδάσωσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024