Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση Τριανταφυλλίδη για τη μεταφορά κατοικιδίων με αεροσκάφη

Ερώτηση Τριανταφυλλίδη για τη μεταφορά κατοικιδίων με αεροσκάφη

Η μεταφορά κατοικίδιων εξασφαλίζεται από τον κανονισμό για τα δικαιώματα επιβατών, αναφέρει σε απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ερώτηση που είχε θέσει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – […]

Η μεταφορά κατοικίδιων εξασφαλίζεται από τον κανονισμό για τα δικαιώματα επιβατών, αναφέρει σε απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ερώτηση που είχε θέσει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, κ. Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, στον<...>αρμόδιο Επίτροπο Μεταφορών, κ. Ζακ Μπαρό “εάν σε κάποια μελλοντική αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με κατοικίδια”.

Ειδικότερα, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι “στην απάντηση του ο κ. Μπαρό, εξ ονόματος της Επιτροπής, σημειώνει ότι στην πρόσφατη ανακοίνωσή της για τα δικαιώματα των επιβατών στις αερομεταφορές, η Επιτροπή έδωσε στους εθνικούς φορείς, αρμόδιους για την εφαρμογή του κανονισμού αριθ. 261/2004, σύμφωνα με το άρθρο 16, προθεσμία έξι μηνών για να εξασφαλίσουν, στη χώρα τους, την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού”.

Τονίζει, επίσης, ότι “ο κανονισμός δεν αφορά μόνον άτομα” και προσθέτει ότι “πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής, πριν επεκτείνει ενδεχομένως το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού, είναι να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του από τις αεροπορικές εταιρίες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024