Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΓια πρώτη φορά η Ε.Ε. ανανεώνει τη μαύρη λίστα αεροπορικών εταιριών

Για πρώτη φορά η Ε.Ε. ανανεώνει τη μαύρη λίστα αεροπορικών εταιριών

Την πρώτη ανανεωμένη `μαύρη` λίστα αεροπορικών εταιριών, που αντικαθιστά την προηγούμενη, έδωσε προχτές, Τρίτη 21 Ιουνίου 2006, στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη λίστα υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. στις 22 Μαρτίου 2006 και περιελάμβανε…

Την πρώτη ανανεωμένη `μαύρη` λίστα αεροπορικών εταιριών, που αντικαθιστά την προηγούμενη, έδωσε προχτές, Τρίτη 21 Ιουνίου 2006,<...>στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη λίστα υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. στις 22 Μαρτίου 2006 και περιελάμβανε 92 εταιρίες, για τις οποίες ίσχυε πλήρης απαγόρευση και 3, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί λειτουργίας. Έτσι, μια εταιρία που απαγορεύεται πλέον να πετά σε ένα κράτος μέλος, απαγορεύεται να πετά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την ανανέωση της λίστας, που γίνεται βάση προηγούμενης απόφασης σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, η Επιτροπή ήρθε σε επαφή με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας των κρατών που ίσως επηρεαστούν, αλλά και με τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι για τη σύσταση της λίστας η Επιτροπή κάλεσε ειδικούς της Επιτροπής Ασφάλειας Πτήσεων κρατών – μελών, οι οποίοι και ανώνυμα στο τέλος την ενέκριναν.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες αλλαγές, συγκριτικά με την πρώτη λίστα της 22ης Μαρτίου είναι:


  • Προστέθηκαν 3 εταιρίες, έπειτα από παρότρυνση κρατών – μελών: η Blue Wing, που εδρεύει στη Σουρινάμ και προτάθηκε από την Γαλλία και η Sky Gate International, που λειτουργεί στο Κιρκιστάν και προτάθηκε από την Βρετανία τελούν υπό καθεστώς πλήρους απαγόρευσης δραστηριοποίησης στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, ενώ περιορισμοί λειτουργίας επεβλήθησαν στην εταιρία Air West, που εδρεύει στο Σουδάν και προτάθηκε από την Γερμανία.
  • Έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής απαγόρευση επεβλήθη και σε μια ακόμη εταιρία την Star Jet, που εδρεύει στο Κιρκιστάν, καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την ίδια εταιρία με την Star Air, που λειτουργεί στη Σιέρα Λεόνε και ήδη έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση από την Ε.Ε.


Παράλλήλα, η Ε.Ε. ενισχύει με επιπλέον πόρους όσες χώρες υστερούν σε τεχνικό εξοπλισμό και το επίπεδο ασφάλειας τους κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακατάλληλο, όπως π.χ. την Δημοκρατία του Κονγκό.

Δείτε αναλυτικά τη μαύρη λίστα αεροπορικών εταιριών της Ε.Ε. εδώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024