Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝόμιμες οι κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή το 2002
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Νόμιμες οι κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή το 2002

Απόλυτα συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία χαρακτήρισε τις κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή Αεροπορία τον Ιούνιο του 2002 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με χτεσινή του απόφαση, ακυρώνοντας κατ` αυτό τον τρόπο σχετική απόφαση της Κομισιόν (2006), που θεωρούσε…

Απόλυτα συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία χαρακτήρισε τις κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή Αεροπορία τον Ιούνιο του 2002 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με χτεσινή του απόφαση, ακυρώνοντας κατ` αυτό τον τρόπο σχετική απόφαση<...>της Κομισιόν (2006), που θεωρούσε τις εν λόγω ενισχύσεις ως μερικώς παράνομες.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, η Κομισιόν είχε επιτρέψει στα ευρωπαϊκά κράτη να χορηγήσουν κρατικές ενισχύσεις στις αεροπορικές εταιρίες για ζημίες που προκλήθηκαν από το κλείσιμο του αμερικανικού εναέριου χώρου για τέσσερις ημέρες και για επιπλέον ασφαλιστικά κόστη.

Το 2002 το ελληνικό δημόσιο χορήγησε αποζημίωση, ύψους 4,8 εκατ. ευρώ στην Ολυμπιακή για ζημιές (ακυρώσεις πτήσεων, κόστη επαναπατρισμού, κόστη ασφάλειας, κ.α.) που υπέστη λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στο διάστημα και πέραν των τέσσερων ημερών που είχε ορίσει η Κομισιόν.

Η Κομισιόν, με απόφαση της το 2006 αναγνώρισε ως νόμιμες μόνο τις ενισχύσεις, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που είχαν δοθεί για το διάστημα 11-14 Σεπτεμβρίου, θεωρώντας τις υπόλοιπες ενισχύσεις ως μερικώς παράνομες, δεδομένου ότι αφορούσαν ζημιές, που δεν προκλήθηκαν άμεσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Έτσι, ζητούσε επιστροφή της ενίσχυσης από την Ολυμπιακή προς το ελληνικό κράτος.

Η χτεσινή απόφαση όμως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει πλήρως την Ολυμπιακή, κρίνοντας ως απόλυτα νόμιμες τις ενισχύσεις, αφού οι συνέπειες ενός τρομοκρατικού χτυπήματος δεν είναι εμφανείς και άμεσες μόνο τις τέσσερις πρώτες μέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024