Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΡόδη Κράτσα: Νέο κεφάλαιο στις εναέριες μεταφορές μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α.
Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Ρόδη Κράτσα: Νέο κεφάλαιο στις εναέριες μεταφορές μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α.

Μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την επικύρωση της συμφωνίας αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., γνωστή και ως “συμφωνία ανοικτών ουρανών”, όπως ανακοίνωσε η κα Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού…

Μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την επικύρωση της συμφωνίας αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., γνωστή και ως “συμφωνία ανοικτών ουρανών”, όπως ανακοίνωσε<...>η κα Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ισχύσει από την 30η Μαρτίου 2008.

Αντικειμενικός στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η δημιουργία θέσπισης ενός Ανοικτού Αεροπορικού Χώρου (ΑΑΧ) που θα δημιουργεί μια ενιαία αγορά για τις εναέριες μεταφορές μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., εντός του οποίου η ροή των επενδύσεων θα είναι ελεύθερη και οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρίες θα είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς τον οποιονδήποτε περιορισμό, περιλαμβανομένων των εγχώριων αγορών αμφοτέρων των μερών.

Η κα Κράτσα υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί “ορόσημο για τις εναέριες ευρωπαϊκές μεταφορές μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., αφού πλέον επιτρέπει στις ευρωπαϊκές εταιρίες, κρατικές και ιδιωτικές, να εκτελούν δρομολόγια από οποιοδήποτε σημείο της Ε.Ε. σε οποιοδήποτε σημείο των Η.Π.Α., αυξάνοντας έτσι τους πιθανούς προορισμούς των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων”.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα αποκτήσουν δικαίωμα να επενδύουν στην αμερικανική αγορά. Το Κοινοβούλιο σημείωσε επίσης στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας ότι η συνεργασία μεταξύ των αρχών της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., αρμοδίων για την ασφάλεια στον αέρα, θα πρέπει να βασίζονται σε μια πραγματική εκτίμηση του κινδύνου και σε μέτρα ασφαλείας που να μην είναι υπερβολικά, ανομοιόμορφα ή ασυντόνιστα.

Τέλος, η ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέφερε ότι “τις νέες αυτές ευκαιρίες που ανοίγονται, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες πρέπει να τις αξιοποιήσουν σωστά και έγκαιρα, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους και να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας αυτής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024