Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα προσφύγει η Ολυμπιακή Αεροπορία

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα προσφύγει η Ολυμπιακή Αεροπορία

H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παρά τις επιθυμίες όλων όσων προωθούσαν διαδικασίες πτώχευσής της, ενώ θα αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή απόφαση στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια…

H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παρά τις επιθυμίες όλων όσων προωθούσαν διαδικασίες πτώχευσής της<...>, ενώ θα αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή απόφαση στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με όλα τα ένδικα μέσα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Διονύσης Καλόφωνος, σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΟΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση του κ. Καλόφωνου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

“Η Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα παρά τις επιθυμίες όλων όσων προωθούσαν διαδικασίες πτώχευσής της προκειμένου να καρπωθούν το μερίδιο της αγοράς που της ανήκει και συνεχώς αυξάνεται στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία θα αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή απόφαση στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με όλα τα ένδικα μέσα, αποδεικνύοντας το άδικο του περιεχομένου της αφού περιλαμβάνονται σε αυτήν και συναλλαγές της εταιρείας με τον Ιδιωτικό Τομέα.

H Ολυμπιακή Αεροπορία δεν κινδυνεύει από την απόφαση, αλλά από την πρωτοφανή επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον της που διακινείται από αντιπάλους, οι οποίοι μιλούν για πρόστιμο 193.000.000 ευρώ περίπου, υποκρύπτοντας το περιεχόμενο του διατακτικού της απόφασης που ομιλεί μόνο για 41.000.000 ευρώ, τα οποία και αντιστοιχούν σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου το 1998.

Ωστόσο βέβαια, είναι πρωτοφανής η πληροφορία ότι σε περίπτωση προσφυγής της ΟΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανοιχθεί και πάλι ο “φάκελος”, μία πληροφορία που, αν επαληθευθεί, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα βασικά δικαιώματα της εταιρείας.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η όποια εξέλιξη, δεν θα μας αποτρέψει από τις ενέργειες στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της εταιρείας και του προσωπικού της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023