Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤο Ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα `Μάρκο Πόλο` πνοή για το λιμάνι της Σούδας και το νομό Χανίων

Το Ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα `Μάρκο Πόλο` πνοή για το λιμάνι της Σούδας και το νομό Χανίων

Το λιμάνι της Σούδας εισάγει τον νομό Χανίων σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης, μέσω του νέου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία “Μάρκο Πόλο”, το οποίο αποτελεί ένα διευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα…

Το λιμάνι της Σούδας εισάγει τον νομό Χανίων σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης, μέσω του<...> νέου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία “Μάρκο Πόλο”, το οποίο αποτελεί ένα διευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στο λιμάνι της Σούδας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο λιμάνι του νομού, να ενταχθεί σε μια από τις τέσσερις θαλάσσιες αρτηρίες, αυτή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που συνδέει την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος με την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, σύμφωαν με την Κρήτη TV.

Η πρόταση αυτή αποτελεί επενδυτική ευκαιρία για το νομό καθώς αυτή την περίοδο είναι σε ισχύ και το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Ε.Ε. για σημαντικά έργα σε λιμάνια, το ύψους του οποίου είναι 3 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα “Μάρκο Πόλο” έχει ορίζοντα 6 ετών, ο προϋπολογισμός του είναι 740 εκατομμύρια ευρώ και το γεωγραφικό του πλαίσιο περιλαμβάνει 25 χώρες.

Έχει ως στόχο την ενίσχυση και την αύξηση των διεθνών μεταφορών αξιοποιώντας τις θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, τις εσωτερικές πλωτές μεταφορές και, όπου υπάρχει δίκτυο, τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Μεταξύ των περιοχών που θα συμπεριληφθούν σε αυτό είναι οι μεσογειακές περιφέρειες, άρα και η Κρήτη, χώρες της Ε.Ε. που διαθέτουν σημαντικά λιμάνια και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ρωσία και η Ουκρανία. Η μείωση των διεθνών οδικών μεταφορών αποτελεί μία ακόμη στόχευση του προγράμματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024