Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπό παρακολούθηση και η Ajet για την ασφάλεια πτήσεων

Υπό παρακολούθηση και η Ajet για την ασφάλεια πτήσεων

Υπό την παρακολούθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων για την ασφάλεια των πτήσεων, θα λειτουργεί στο εξής μέλλον η κυπριακή αεροπορική εταιρία Ajet, πρώην Helios Airways, όπως και τρεις ακόμη εταιρίες (Pulkovo Aviation της Ρωσίας, Pakistan International Airways του Πακιστάν…

Υπό την παρακολούθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων για την ασφάλεια των πτήσεων, θα λειτουργεί στο εξής μέλλον η κυπριακή αεροπορική εταιρία Ajet, πρώην Helios Airways, όπως και<...>τρεις ακόμη εταιρίες (Pulkovo Aviation της Ρωσίας, Pakistan International Airways του Πακιστάν και Johnsons Air της Γκάνας). Η Ε.Ε., στο πλαίσιο αναθεώρησης του μαύρου πίνακα αερομεταφορέων, που υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκρινε ότι για τις συγκεκριμένες εταιρίες δεν επιβαλλόταν το μέτρο της άμεσης απαγόρευσης, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης εντός των επόμενων εβδομάδων ασφαλιστικών μέτρων.

Ειδικότερα, στον μαύρο πίνακα αερομεταφορών της Ε.Ε. προστέθηκαν, έπειτα από πρόταση της Επιτροπής, οι εταιρίες DAS Air Cargo της Κένυας και η Dairo Air Services της Ουγκάντα λόγω σοβαρών ελλείψεων σε θέματα ασφάλειας πτήσεων που διαπιστώθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες, όπως επίσης και η εταιρία Ariana Afghan Airlines του Αφγανιστάν, έπειτα από την πώληση του μοναδικού αεροσκάφους της με το οποίο της επιτρεπόταν να εκτελεί δρομολόγια στην Ευρώπη.

Πλήρη απαγόρευση λειτουργίας επέβαλε επίσης η Ε.Ε. στο σύνολο των 27 εταιριών που πιστοποιήθηκαν στη Δημοκρατία του Kιργιστάν, λόγω της αδυναμίας της εθνικής αρχής ελέγχου να εξασφαλίσει αποτελεσματική επίβλεψη.

Εκτός του μαύρου πίνακα τέθηκαν αυτή τη φορά 19 αερομεταφορείς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, 21 της Λιβερίας, 18 της Σιέρα Λεόνε και 10 της Σουαζιλάνδης, έπειτα από απόφαση των συγκεκριμένων χωρών να ανακαλέσουν τα πιστοποιητικά που εξέδωσαν σε 68 συνολικά εταιρίες, οι οποίες αναγκάστηκαν εν τέλει να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους. Τη θέση τους, όμως κατέλαβαν στο μαύρο πίνακα, 8 νεοϊδρυθείσες εταιρίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Τέλος, η εταιρία Air Services Comores της Δημοκρατίας της Κομορών, η οποία προηγουμένως ήταν πλήρως απαγορευμένη, τέθηκε τώρα υπό επιχειρησιακό περιορισμό, δυνάμενη να εκτελεί στο εξής πτήσεις προς την Ε.Ε.

“Εκτός των αλλαγών που επήλθαν στον μαύρο πίνακα, θα εντείνουμε τις εργασίες παρακολούθησης ορισμένων αερομεταφορέων που εκτελούν συχνές επιβατικές πτήσεις στην Ευρώπη” τόνιζε τέλος, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για τις μεταφορές, κ. Ζακ Μπαρό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024