Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήHellenic Train: Επιστρατεύει λεωφορεία για τη μετακίνηση των επιβατών
Μεταφορές

Hellenic Train: Επιστρατεύει λεωφορεία για τη μετακίνηση των επιβατών

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Από αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, η Hellenic Train επιστρατεύει λεωφορεία για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, συναντήθηκε με τους εργαζομένους του σιδηροδρόμου προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024