Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ ΕΕ υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19

'Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για το λόγο αυτόν με χαροποίησε η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) για ένα αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικό εμβολιασμού', είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάσσεται ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19, το οποίο θα τυγχάνει “αμοιβαίας αναγνώρισης”, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen σε συνέντευξή της σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης πριν από την επίσκεψή της στη Λισαβόνα.

“Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για το λόγο αυτόν με χαροποίησε η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) για ένα αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικό εμβολιασμού” τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

“Εάν αυτό δώσει προτεραιότητα ή πρόσβαση σε ορισμένα αγαθά, πρόκειται για μία πολιτική και νομική απόφαση, η οποία θα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, πρόσθεσε, εν όψει της νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με στόχο τον συντονισμό των χωρών της ΕΕ απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την περασμένη Τρίτη την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δοθεί μία ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία. “Είναι επείγον να εκπονήσουμε κοινή συμφωνία για την θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα γίνεται δεκτό σε όλες τις χώρες-μέλη”, έγραψε στην πρότασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι “ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό θα αποτελεί απόδειξη ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιασθεί”.

Η κοινή συνεύντευξη Τύπου της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό António Costa.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023