Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τα σύνορα στους πολίτες τρίτων χωρών
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τα σύνορα στους πολίτες τρίτων χωρών

Το μέτρο αφορά επίσης τα αεροπλάνα και τα πλοία που αναχωρούν από κράτη εκτός ΕΕ.

Την άμεση εφαρμογή της απόφασης που έλαβε νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την απαγόρευση της εισόδου στο ευρωπαϊκό έδαφος στους πολίτες τρίτων χωρών, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel.

Θα υπάρξουν λίγες εξαιρέσεις και θα αφορούν στους πολίτες της Βρετανίας, της Ιρλανδίας (το Δουβλίνο δεν μπορεί να εφαρμόσει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου, αφού είναι υποχρεωμένο να διατηρεί ανοικτά τα σύνορα με το Ην. Βασίλειο, παρά το Brexit), της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν.

Επιπλέον, διευκρίνισε το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, θα εκδίδονται ειδικές άδειες για επείγουσες περιπτώσεις, όπως κηδείες ή παρουσίες σε δικαστήρια.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η κα Merkel τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθεί η ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά επιπλέον να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής στα σύνορα. Αντίστοιχα δεν θα πρέπει, επισήμανε, να περιοριστεί η κίνηση όσων εργάζονται σε κάποια γειτονική χώρα, αναφέροντας ενδεικτικά τους γιατρούς και νοσηλευτές από τη Γερμανία, οι οποίοι εργάζονται σε νοσοκομεία του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν και πηγαινοέρχονται καθημερινά.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο επαναπατρισμού περίπου 100.000 Γερμανών τουριστών που βρίσκονται “εγκλωβισμένοι” σε διάφορες χώρες, ήδη χθες βράδυ απογειώθηκαν 30 αεροσκάφη προκειμένου να τους παραλάβουν. Περίπου 35.000 Γερμανοί βρίσκονται στην Αίγυπτο, κατά υπολογισμούς που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024