Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Φινλανδία θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Ρώσους τουρίστες
Τουριστική πολιτική

Η Φινλανδία θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Ρώσους τουρίστες

Οι Ρώσοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να περνούν τις διακοπές τους στην Ευρώπη ως συνήθως όταν το έθνος τους διεξάγει έναν βάναυσο πόλεμο εναντίον γειτονικών κρατών.

Μιλώντας στο περιθώριο της εν εξελίξει Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στη Νέα Υόρκη, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto είπε ότι η Φινλανδία δεν επιθυμεί πλέον να είναι «χώρα διέλευσης» για Ρώσους πολίτες με βίζα Σένγκεν που εκδίδονται από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. πολιτείες.

«Η Φινλανδία δεν θέλει να είναι χώρα διέλευσης, ούτε καν για τους κατόχους βίζας Σένγκεν που εκδίδονται από άλλα έθνη», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το Ελσίνκι αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται νέους νόμους που θα ενισχύσουν περαιτέρω τους περιορισμούς στους επισκέπτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα φέρουν η ρωσική τουριστική κίνηση «υπό έλεγχο».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας εργάζεται επί του παρόντος με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για μέτρα που θα επιτρέψουν στη σκανδιναβική χώρα να «περιορίσει αυτή την κίνηση ή να τη σταματήσει εντελώς», είπε ο Haavisto, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν νέους νόμους ή αλλαγές σε υπάρχοντες.

Οι Ρώσοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να περνούν τις διακοπές τους στην Ευρώπη ως συνήθως όταν το έθνος τους διεξάγει πόλεμο, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό κοινοβούλιο «θα το αντιμετωπίσει γρήγορα», είπε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για πιθανές αλλαγές.

Η Φινλανδία διαθέτει ήδη έναν μηχανισμό που της επιτρέπει να αρνείται τη βίζα στους Ρώσους και να απαγορεύει την είσοδο σε όσους τις έχουν ήδη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ελσίνκι ζήτησε από τις Βρυξέλλες να επιτρέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται την είσοδο σε Ρώσους να ανακαλέσουν τη βίζα τους ή να τους βάλουν σε λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Σένγκεν, εμποδίζοντας έτσι τους ανθρώπους να εισέλθουν στο μπλοκ μέσω της επικράτειας άλλου κράτους μέλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλε μια συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ορισμένα κράτη μέλη σταμάτησαν επίσης να εκδίδουν τουριστικές και επαγγελματικές βίζες, ενώ η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Πολωνία ανακοίνωσαν ότι θα αρνηθούν την είσοδο σε όλους τους Ρώσους πολίτες, ακόμη και σε αυτούς με έγκυρες βίζες Σένγκεν που εκδόθηκαν από άλλα μέλη της ΕΕ, επικαλούμενες απειλές για την ασφάλεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024