Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Ιαπωνία θέτει νέους κανόνες για τη διαμοιραζόμενη οικονομία
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Ιαπωνία θέτει νέους κανόνες για τη διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Ιαπωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Airbnb στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με περισσότερες από 50.000 καταχωρήσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών.

Η ιαπωνική κυβέρνηση πέρασε μια σειρά από νέους νόμους που διέπουν τη διαμοιραζόμενη οικονομία και τις κατοικίες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Οι νέοι κανονισμοί, που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε εταιρείες όπως η Airbnb, περιλαμβάνουν μέγιστο όριο 180 διανυκτερεύσεων προς ενοικίαση ετησίως, για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών στη χώρα.

Οι πάροχοι καταλυμάτων υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν στην τοπική τους αρχή και όσοι ιδιοκτήτες είναι απόντες θα πρέπει τώρα να αναθέσουν τη διαχείριση της περιουσίας τους σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Οι νέα νομοθεσία αποσκοπεί στην επίτευξη συνοχής και βελτιωμένων προτύπων στον όχι και τόσο καλά ρυθμισμένο έως σήμερα τομέα της φιλοξενίας, επιτρέποντας παράλληλα στην Ιαπωνία να αντιμετωπίσει έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών επισκεπτών.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Airbnb στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με περισσότερες από 50.000 καταχωρήσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών. Ο κύριος ανταγωνιστής της η Airbnb, η HomeAway (της Expedia), έχει λιγότερες από 10.000 καταχωρίσεις. Αλλά και οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να έρθουν αντιμέτωπες με σκληρό ανταγωνισμό, καθώς ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την εκκίνηση μιας εταιρείας διαμοιραζόμενης οικονομίας.

Οι νέοι κανονισμοί για τη διαμοιραζόμενη οικονομία συνοδεύονται από χαλαρότερους κανονισμούς στην ξενοδοχία, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσφέρει νέες επιλογές διαμονής σε έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών επισκεπτών. Οι αφίξεις στην Ιαπωνία αναμένεται να φθάσουν τα 40 εκατομμύρια μέχρι το 2020, έτος που η χώρα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Το φλέγον αυτό ζήτημα της διαμοιραζόμενης οικονομίας ανά τον κόσμο, θα αναλυθεί εκτενώς στο συνέδριο Digi.travel EMEA 2017, που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα, και θα προσελκύσει πολλούς ενδιαφερομένους, αλλά και ειδικούς του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023