Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΗ Κ. Νοτοπούλου στέκεται δίπλα στους εργαζομένους του τουρισμού
Πολιτική

Η Κ. Νοτοπούλου στέκεται δίπλα στους εργαζομένους του τουρισμού

«Μαζί αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη και την κανονικότητα στην εργασία. Μαζί ανασχεδιάζουμε το τουριστικό μας προϊόν», αναφέρει η ανακοίνωση της βουλευτή.

Συνάντηση με εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού είχε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου όπου συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που τους απασχολούν.

Εκπρόσωποι του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και τουριστικών λεωφορείων ευχαρίστησαν την Κατερίνα Νοτοπούλου που με την κοινοβουλευτική της δράση εδώ και τέσσερα χρόνια ανέδειξε όλα τα προβλήματα του κλάδου, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να βρεθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πολύπαθο χώρο των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό και των τουριστικών λεωφορείων όπου η ΝΔ «ελαστικοποίησε» την εργασία στην πραγματικότητα την υπερ εντατικοποίησε ενώ πολλαπλασίασε τις φθηνές υπερωρίες.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 2019-2023 ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες από τις διεκδικήσεις των τελευταίων ετών, μεταξύ των οποίων:

  • Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κήρυξη αυτών ως υποχρεωτικών
  • Ένα νέο μοντέλο στον τουρισμό για πιο δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη
  • Τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό με τις οποίες επιχειρούσαν να δώσουν λύση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό και σχετίζονταν με την  αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, που δεν εμφανίζονταν τα ένσημα των μονομερών αναστολών 2020 και 2021 καθώς και με τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων στα 50 για δυνατότητα καταβολής επιδόματος ανεργίας για όσους θα το λάμβαναν για πρώτη φορά. Οι δυο τροπολογίες αφορούσαν περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους, η κυβέρνηση ΝΔ όμως τις απέρριψε αναίτια.
  • Την ανάγκη επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για επιπλέον 2 μήνες, για την επέκταση της χρονικής ισχύος του εποχικού επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε οι 80.000 εποχικά εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μην μείνουν χωρίς εισόδημα

Επίσης ανέδειξε το πρόβλημα των άθλιων συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό, καθώς και τη “μεγάλη φυγή” των εργαζομένων από τον κλάδο, ενώ αντέδρασε και στην απαξίωση των τουριστικών συνοδών και των συνοδών των βουνών. Υπενθύμισε δε, την «μάχη που έδωσε» για τους ξεναγούς και για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε τουριστικά λεωφορεία:

«Σήμερα απαιτείται ένα νέο, βιώσιμο, διαφοροποιημένο και ποιοτικά ανώτερο τουριστικό μοντέλο, που θα βασίζεται και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, με ουσιαστική ανάδειξη και ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες.

Μαζί δίνουμε στον τουρισμό την αναπτυξιακή προοπτική που αξίζει!

Είναι η ώρα να αλλάξουμε το μοντέλο του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα να φέρουμε δικαιοσύνη και στην τουριστική οικονομία και διακυβέρνηση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της βουλευτή.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023