Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΗ Όλ. Κεφαλογιάννη στην 121η Σύνοδο του UN Tourism: Υπογραφή Κοινού Πρόγραμματος Δράσης με τη Σαουδική Αραβία
Τουριστική πολιτική

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην 121η Σύνοδο του UN Tourism: Υπογραφή Κοινού Πρόγραμματος Δράσης με τη Σαουδική Αραβία

UN-TOURISM

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές στον τουρισμό για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

“H  υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών  και η  προώθηση καινοτόμων λύσεων είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, και την εξασφάλιση της μελλοντικής ανθεκτικότητας της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας”, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την παρέμβασή της στην 121η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UN Tourism, που διοργανώθηκε Δευτέρα και Τρίτη στη Βαρκελώνη.

Στο περιθώριο τον εργασιών, η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Ahmad Al Khatib, με τον οποίο συνυπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για το διάστημα 2024-2026, στη βάση του υφιστάμενου διμερούς Μνημονίου Κατανόησης που οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2014.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας επανεκλέχτηκε το 2021 πλήρες μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, για την περίοδο 2021-2025, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση της Αντιπροεδρίας στην Επιτροπή του Οργανισμού για την Περιφέρεια της Ευρώπης (Commission for Europe).

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο μεγάλο εύρος πολιτικών, δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιεί η Ελλάδα, σε αρμονία με τις στρατηγικές προτεραιότητες που προτάσσει ο Οργανισμός, για τον μελλοντικό   μετασχηματισμό του τουρισμού, και με  έμφαση στην αειφόρα τουριστική ανάπτυξη με ισορροπία και μέτρο.

UN TOURISM

Ειδικότερα, η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την πρωτοβουλία της χώρας μας για τη δημιουργία της Ατζέντας για την Ευρώπη (Agenda for Europe), τη συνεργασία με τον Οργανισμό για την ίδρυση Κέντρου Έρευνας και Παρακολούθησης του Θαλάσσιου και Παράκτιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού (ένα από τα 14 στην Περιφέρεια της Ευρώπης), και στη φιλοξενία στην Αθήνα της συνάντησης για τη συνεργασία “Τουρισμός και Υγεία” (WHO/UN Tourism Coalition on Health and Tourism).

Ανανένωση του Μνημονίου Συνεργασίας για το Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, η κα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Zurab Pololikashvili ανανέωσαν το Μνημόνιο Συνεργασίας για το Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μεσόγειο, που θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού. Ήδη πλήθος χωρών της ευρύτερης περιοχής έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση της χώρας μας και θα συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Κέντρου.

UN TOURISM

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024