Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΊδρυση Επίτιμου Προξενείου της Σερβίας στο Ηράκλειο
Περιφέρεια

Ίδρυση Επίτιμου Προξενείου της Σερβίας στο Ηράκλειο

Στην τόνωση του τουρισμού από τη σερβική αγορά προς το νησί της Κρήτης στοχεύει, μεταξύ άλλων, η ίδρυση Επίτιμου Προξενείου της Σερβίας στο Ηράκλειο. 'Η Ελλάδα είναι ο φυσικός προορισμός για τους Σέρβους φίλους μας', δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωση ίδρυσης Επίτιμου Προξενείου της Σερβίας στο Ηράκλειο, προέβη ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας.

“Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις επενδύσεις στη χώρα σας ακόμα περισσότερο, καθώς και η δική μας χώρα εξέρχεται της οικονομικής κρίσης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πολλά περισσότερα στον τομέα του τουρισμού, όπως συζητήσαμε, στον οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία. Η Ελλάδα είναι ο φυσικός προορισμός για τους Σέρβους φίλους μας και θα πρέπει αντίστοιχα η Σερβία να γίνει ένας τόπος προτίμησης για Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή.

Έχουμε συμφωνήσει να συστήσουμε ένα Επίτιμο Προξενείο της Σερβίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θα είναι μεγάλη χαρά μου, αγαπητέ Aleksandar, να σε υποδεχθώ το καλοκαίρι κάποια στιγμή στον τόπο μου, στην Κρήτη, για να επικυρώσουμε και τυπικά αυτήν την πτυχή της συνεργασίας μας”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Σερβίας υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη για τη Σύσταση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Υπογράφηκε επίσης, από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Παιδείας της Σερβίας Mladen Šarčević, Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης για την περίοδο 2020-2022.

Στις διευρυμένες συναντήσεις που έγιναν κατά το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας έλαβαν μέρος, από ελληνικής πλευράς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Υποδομων και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Σκρέκας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από σερβικής πλευράς έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić, ο α’ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ivica Dačić, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Nebojša Stefanović, ο υπουργός Εξορύξεων και Ενέργειας Aleksandar Antić, ο υπουργός Άμυνας Aleksandar Vulin, ο υπουργός Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Προόδου Mladen Šarčević και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024