Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Νοτοπούλου: Καταρρέει το κυβερνητικό success story – Αρνητική πρωτιά για τον οδικό τουρισμό
Πολιτική τοποθέτηση

Κ. Νοτοπούλου: Καταρρέει το κυβερνητικό success story – Αρνητική πρωτιά για τον οδικό τουρισμό

Η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου σχολίασε την αρνητική πρωτιά στον οδικό τουρισμό, που σημείωσε η Ελλάδα την περασμένη τουριστική σεζόν.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο ΙΝΣΕΤΕ δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική σεζόν 2022. Αν και οι περισσότεροι αριθμοί έδειχναν μια σημαντική αύξηση, ωστόσο σε ορισμένους κλάδους παρατηρήθηκε σημαντική μείωση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, κα. Νοτοπούλου σχολίασε όλα τα δεδομένα που δημοσίευσε ο οργανισμός και στάθηκε ιδιαιτέρως στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κα. Νοτοπούλου

Άλλη μια ηχηρή διάψευση του κυβερνητικού «success story», στον τουρισμό. Άλλη μια αρνητική πρωτιά, με καταστροφικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, μείωση δηλαδή της τάξης του 35,7%.

Οι απώλειες αυτές πλήττουν καίρια τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας οι τουριστικοί προορισμοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις οδικές αφίξεις επισκεπτών από γειτονικές χώρες.

Οι γείτονές μας, για πρώτη φορά τόσο μαζικά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επέλεξαν άλλους προορισμούς. Δεν χρειάζεται κανείς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Μακεδονία και τη Θράκη.

Και αντί συγγνώμης για τα λάθη και τις παραλείψεις, ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζουν για τις επιδόσεις στον τουρισμό, όταν οι επιχειρήσεις του κλάδου στενάζουν από τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, την έλλειψη σχεδιασμού και την απουσία οποιασδήποτε μακρόπνοης πολιτικής.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους ανέξοδους πανηγυρισμούς και την επικοινωνία και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του πλέον δυναμικού κλάδου της οικονομίας της χώρας μας ώστε να μη χάσουμε παραδοσιακές και δυνητικά νέες αγορές.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023