Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Νοτοπούλου: Τα «καρφιά» για το success story της κυβέρνησης – Η πρόταση για ανασχεδιασμό της στρατηγικής
Οι δηλώσεις της τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

Κ. Νοτοπούλου: Τα «καρφιά» για το success story της κυβέρνησης – Η πρόταση για ανασχεδιασμό της στρατηγικής

Κατερίνα Νοτοπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις προοπτικές εξέλιξης του κλάδου και μάλιστα πρότεινε ένα καινοτόμο πλάνο τουριστικής προσέγγισης, δημιουργώντας ένα πακέτο city brake route.

Μεταξύ των τουριστικών φορέων και σημαντικών προσώπων της βιομηχανίας που βρέθηκαν στο 4o Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός μια εθνική υπόθεση – Δυνατότητες και Προοπτικές», ήταν και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η πολιτικός έδωσε ιδιαίτερη βάση στις προοπτικές εξέλιξης της τουριστικής βιομηχανίας και τις ανάγκες για αναδιαμόρφωση του κλάδου. «Βρισκόμαστε «επι ξυρού ακμής» σε μια περίοδο που αλλάζουν σημαντικά οι συμπεριφορές και τα καταναλωτικά πρότυπα των τουριστών. Δημιουργούνται νέες ανάγκες και απαιτούνται νέες υποδομές» δήλωσε.

Έκανε λόγο για αναγκαίο ανασχεδιασμό της στρατηγικής μας για τον τουρισμό η οποία πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Βιώσιμη, ευφυής και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Τόνισε δε πως σήμερα, το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης κάθε άλλο παρά βιώσιμο είναι σημειώνοντας ιδιαίτερα την υψηλή  συγκέντρωση σε μικρές χωρικές ενότητες ειδικά τους θερινούς μήνες. Μίλησε για τουριστική ανάπτυξη που να περιλαμβάνει όλους τους πολίτες του κόσμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους με αναπηρία και αναφέρθηκε στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου.

Αξιολογώντας την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε πως το “success story” της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό, βασίζεται σε μια βασική και παγκόσμιας εμβέλειας παραδοχή ότι ο τουρισμός παγκοσμίως τείνει να γίνει μια ανελαστική οικονομική ψυχοκοινωνική δραστηριότητα. Πρόκειται όπως είπε, για μια ανάγκη των πολιτών να ταξιδέψουν και να ισορροπήσουν μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουν. Αυτή όπως διευκρίνισε είναι και η βασική αιτία, που ο τουρισμός ανέκαμψε σε πολλές περιοχές στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, η πλειοψηφία των οποίων αποκλείστηκε από χρηματοδοτικά εργαλεία, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος βρίσκεται πίσω σε ευρωπαϊκά επίπεδα, στον χειμερινό τουρισμό που υπάρχει ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης.

Μιλώντας για τον τουρισμό των πόλεων, η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για ένα δυναμικό πεδίο υποστηρίζοντας πως οι προοπτικές αυτής της μορφής τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές και απευθύνεται σε μια ειδική αγορά η οποία θέλει μέσα σε μια σύντομη επίσκεψη να δει όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα αποκτώντας μια έντονη εμπειρία. Η τομεάρχης Τουρισμού πρότεινε να καινοτομήσουμε ως προς αυτή την κατεύθυνση με την ενεργοποίηση συμμαχιών, κατά τα πρότυπα των αεροπορικών εταιριών, σε ομοειδείς πόλεις δημιουργώντας ένα πακέτο city brake route σε όλη την Ευρώπη. Όπως δήλωσε, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Συνεργασία με τους προορισμούς για την ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων για την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και τη στόχευση σε εξειδικευμένες αγορές.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024