Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚ. Βέττα: “Άλλη μια χρονιά με τον τουρισμό και τη χώρα στον αυτόματο πιλότο – Να αποτραπούν οι συνέπειες κατάρρευσης της FTI”
Τουριστική πολιτική

Κ. Βέττα: “Άλλη μια χρονιά με τον τουρισμό και τη χώρα στον αυτόματο πιλότο – Να αποτραπούν οι συνέπειες κατάρρευσης της FTI”

Kalliopi Vetta

Η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Καλλιόπη Βέττα κατακρίνει την έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης για την πτώχευση της FTI.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου FTI, δήλωσε:

Πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση της ThomasCook, ένας ακόμα μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, η FTI, κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας.

Ωστόσο για μια ακόμα φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τα γεγονότα. Η περίπτωση της ThomasCook φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται -και πάλι- χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιου είδους κρίσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε Υπουργών Τουρισμού της ΝΔ για τα «άριστα» αντανακλαστικά τους…

Όμως στην Ελλάδα έχουν συνεργασία με την FTI περί τα 1.000 ξενοδοχεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Από αυτά, γύρω στα 250-300 φιλοξενούν αυτή τη στιγμή περίπου 7.500 άτομα, κυρίως σε Ρόδο και Κρήτη και σε μικρότερο βαθμό σε Κέρκυρα, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Επίσης, ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία της χώρας από την προηγούμενη χρονιά.

Οι αρμόδιοι (ή αναρμόδιοι τελικά;) υπουργοί της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της ‘πιάστηκαν’ -και πάλι- στον ύπνο, αφού δε φρόντισαν να έχουν εκπονήσει τον απαραίτητο μηχανισμό διαχείρισης που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τη οικονομική ζημιά των τοπικών κοινωνιών, των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας από τη χρεωκοπία ταξιδιωτικών οργανισμών.

Η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αφήνεται στην πρωτοβουλία και στο φιλότιμο των επαγγελματιών του τουρισμού ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει και με τις χιλιάδες πιθανές ματαιώσεις, ήδη προγραμματισμένων ταξιδιών, μέσα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού”.

Και η κα Βέττα καταλήγει: “Περιμένουμε τις άμεσες πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ που θα καταδείξουν ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν φοβάται ανάλογες κρίσεις και ότι μπορεί με αποτελεσματικότητα να τις αντιμετωπίσει, αν και όποτε συμβούν, ώστε να αποτραπεί ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.

Καλούμε επίσης τους συναρμόδιους υπουργούς να δράσουν άμεσα, ώστε να αποτραπεί τυχόν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε εκατοντάδες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που ήδη πλήττονται και θα πληγούν στο προσεχές διάστημα, δεδομένων των ανεξόφλητων χρεών της FTI προς αυτές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024