Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚίνα και Λίβανος υπογράφουν συμφωνία χωρίς βίζα για τους κατόχους επίσημων διαβατηρίων
Τουριστική πολιτική

Κίνα και Λίβανος υπογράφουν συμφωνία χωρίς βίζα για τους κατόχους επίσημων διαβατηρίων

Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία με τον Λίβανο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Belt and Road”.

Η Κίνα και ο Λίβανος υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, συμφωνία για την εξαίρεση των ταξιδιωτών που έχουν διπλωματικά, ειδικά, υπηρεσιακά διαβατήρια και διαβατήρια για δημόσιες υποθέσεις από την υποχρέωση θεώρησης, ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία στον Λίβανο.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib και του Κινέζου πρεσβευτή στον Λίβανο Qian Minjian, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Bou Habib είπε ότι ο Λίβανος εκτιμά ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο της Κίνας στη διεθνή κοινότητα και προσβλέπει στη διατήρηση της φιλικής συνεργασίας και των στενών ανταλλαγών με την Κίνα σε διάφορους τομείς, ενώ προωθεί τη διμερή πρακτική συνεργασία για την επίτευξη περισσότερων αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο Qian παρουσίασε τα κύρια επιτεύγματα και τη σημασία του 20ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να τηρεί τη βασική πολιτική της χώρας για άνοιγμα προς τον έξω κόσμο, διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης και προωθώντας αποφασιστικά την κοινή ανάπτυξη.

“Η ανάπτυξη και το άνοιγμα της Κίνας έχουν προσφέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Λιβάνου”, είπε ο Qian, επιβεβαιώνοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία με τον Λίβανο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Belt and Road”.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αυξήσει το επίπεδο των ανταλλαγών με τον Λίβανο σε διάφορους τομείς και να προωθήσει την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024