Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚορονοϊός: Προσοχή εφιστούν οι επιστήμονες σε όσους επιστρέφουν από διακοπές
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Κορονοϊός: Προσοχή εφιστούν οι επιστήμονες σε όσους επιστρέφουν από διακοπές

Ο ΕΟΔΥ ίσως θα πρέπει να ενημερώσει καλύτερα για τις περιοχές στις οποίες υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να ενημερωθούν όσοι πήγαν σε αυτές.

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι επιστήμονες λόγω της επιστροφής των πολιτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και τα αυξημένα τεστ που τους γίνονται, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως τόνισε, το βασικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τις αποστάσεις, το πλύσιμο χεριών και κυρίως τη χρήση μάσκας. Τόνισε επίσης πως ο ΕΟΔΥ ίσως θα πρέπει να ενημερώσει καλύτερα για τις περιοχές στις οποίες υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να ενημερωθούν όσοι πήγαν σε αυτές.

“Οι άνθρωποι που θα γυρίσουν από τις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί κρούσματα – και σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να κάνει μια καλύτερη ενημέρωση για το σε ποιες περιοχές υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρει ο κόσμος, αυτοί οι άνθρωποι που γυρνάνε από αυτές τις περιοχές είναι –εντός εισαγωγικών, ‘υψηλού κινδύνου'”.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο όσοι βρέθηκαν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μια εβδομάδα έως 15 ημέρες, να χρησιμοποιούν μάσκα, να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους.

Υπενθυμιζεται ότι την Κυριακή 23 Αυγούστου καταγράφηκε ρεκόρ 284 κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024