Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΜ. Κόνσολας: 'Να παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση'
Τουρισμός και οικονομία

Μ. Κόνσολας: 'Να παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση'

Η παράταση αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον ελληνικό τουρισμό, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην είναι ακριβό σε σύγκριση με άλλες χώρες, αναφέρει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση, μέχρι το τέλος του 2022, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο βουλευτής αναφέρει ότι ο τουρισμός, όπως και οι μεταφορές και η εστίαση, αποτελούν κλάδους που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι οι συνθήκες που επέβαλαν τη μετάταξη αυτών των υπηρεσιών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά, αντίθετα, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον ελληνικό τουρισμό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην είναι ακριβό σε σύγκριση με άλλες χώρες. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ – Παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Τουρισμό, Μεταφορές και Εστίαση

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024