Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜε Προεδρικό Διάταγμα το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη
Ξενοδοχία

Με Προεδρικό Διάταγμα το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι το ύψος θα είναι αρκετά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος με βάση τον οικοδομικό κανονισμό.

Ερωτηθείς σήμερα σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το ζήτημα του ύψους των κτιρίων γύρω από την περιοχή της Ακρόπολης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Χατζηδάκης παρέπεμψε αρχικά στην σχετική από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), “το οποίο” είπε” –“και αυτό είναι από τις λίγες φορές που γίνεται στην Ελλάδα– “‘κύριοι εδώ θα γκρεμίσετε δύο ορόφους'”.

“Αυτό δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το ανέχθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνάει το δάχτυλο. Αυτό το κάνουμε εμείς, το Υπουργείο Πολιτισμού, επί κυβερνήσεως  Κυριάκου Μητσοτάκη». Όπως χαρακτηριστικά είπε ‘οι όροφοι θα γκρεμιστούν’. Τελεία. Από εκεί και πέρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι σε συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Τουρισμού και έχουμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο. Θα βγάλουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, δηλαδή και εδώ θα δώσουμε τον λόγο στο ΣτΕ, όπως ζητούν οι κάτοικοι, όπως ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το Προεδρικό Διάταγμα –θα το δούμε στις λεπτομέρειές του, δε θέλω να προκαταλάβω το ΣτΕ- αλλά προφανώς το ύψος θα είναι αρκετά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος με βάση τον οικοδομικό κανονισμό. Δηλαδή, όπως έγινε και στην περίπτωση του ξενοδοχείου, εξίσου ικανοποιητική για τις ευαισθησίες μας, των Ελλήνων και των Αθηναίων, θα είναι και η ρύθμιση σε σχέση με το ύψος των κτιρίων“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024