Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜπακογιάννης – Άνταμς: Την αδελφοποίηση Αθήνας και Νέας Υόρκης υπέγραψαν οι δύο Δήμαρχοι
Μνημόνιο Αδελφοποίησης

Μπακογιάννης – Άνταμς: Την αδελφοποίηση Αθήνας και Νέας Υόρκης υπέγραψαν οι δύο Δήμαρχοι

Δήμαρχος Αθήνας - Δήμαρχος Νέας Υόρκης

«Η Αθήνα, η “διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι” και η Νέα Υόρκη, το «Μεγάλο Μήλο» ενώνουν τις δυνάμεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηνών

Με ένθερμα λόγια από καρδιάς, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καλωσόρισε στην ελληνική πρωτεύουσα τον Νεοϋορκέζο ομόλογό του, Έρικ Άνταμς. Οι δύο δήμαρχοι έγραψαν μια σημαντική σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας, υπογράφοντας μνημόνιο αδελφοποίησης ανάμεσα στις πόλεις, μέσω του οποίου ουσιαστικά επισφραγίζεται η στενή συνεργασία που ξεκίνησε με την επίσκεψη του Κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τη χαρά του, αλλά και την πολύ μεγάλη τιμή να υποδέχεται στην Αθήνα και στο Δημαρχείο της πόλης, τον καλό φίλο -όπως αποκάλεσε τον Έρικ Άνταμς. Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, η Αθήνα και η Νέα Υόρκη είναι δύο πόλεις που τις ενώνει ο κοινός θόλος της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των αξιών του: «Δύο πρωτεύουσες με διεθνή ταυτότητα μητροπόλεων, σταυροδρόμια πολιτισμών, θερμοκοιτίδες συνεργασίας και καινοτομίας. Δύο ιστορικά πολυπολιτισμικά κέντρα, που έχουν γίνει, και συνεχίζουν να είναι, “λιμάνι και καταφύγιο” για τα όνειρα εκατομμυρίων κυνηγών μιας καλύτερης ζωής. Δύο πύλες της παγκοσμιοποίησης που μοιράζονται πολλά ζητήματα της αστικής καθημερινότητας και αντιμετωπίζουν παρόμοιες μελλοντικές προκλήσεις».

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο τόσο για την Αθήνα, όσο και για τον Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγους μήνες, κατάλαβα αμέσως ότι είστε ένας πολιτικός με όραμα, με καινοτόμα και ανοιχτή σκέψη, που έχετε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οδηγώντας την σπουδαία πόλη της Αθήνας μπροστά».

Ο κ. Άνταμς, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να ενώνουν οι πόλεις μας τις δυνάμεις τους, να συνεργάζονται κα εν τέλει να γίνονται σύμβολα, όχι μόνο στην Αμερική ή εδώ, αλλά παντού στον κόσμο -όπου κι αν αναζητούνται λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα».

Συνεργασία Αθήνα – Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του μνημονίου, οι δύο πόλεις -αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών τους- θα συνεργαστούν στενά στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την ενίσχυση των δύο προορισμών σε ταξίδια αναψυχής και διοργάνωσης συνεδρίων, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, στο πεδίο του πολιτισμού με τη διοργάνωση κοινών καλλιτεχνικών εκθέσεων, φεστιβάλ, συναυλιών κλπ. καθώς και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024