Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑντίθετος ο Κωσταντόπουλος με την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ

Αντίθετος ο Κωσταντόπουλος με την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ

«Η ΕΤΑ αποτέλεσε κυβερνητική επινόηση και χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την εμπορευματοποίηση συλλογικών αγαθών αναπαλλοτρίωτης δημόσιας περιουσίας», αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση του ου κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας…

«Η ΕΤΑ αποτέλεσε κυβερνητική επινόηση και χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την εμπορευματοποίηση συλλογικών αγαθών αναπαλλοτρίωτης<...> δημόσιας περιουσίας», αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση του ου κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας την πλήρη αντίθεση του ΣΥΝ στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.

Συνεχίζοντας ο κ. Κωσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «με ειδική τροπολογία, που την ψήφισε συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία με επικεφαλής τους κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου ορίστηκε, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, ειδικός τρόπος αποτίμησης της περιουσίας που παραχωρήθηκε ή θα παραχωρηθεί στην ΕΤΑ από τον ΕΟΤ ή άλλο κρατικό φορέα. Με τον ίδιο διαβλητό τρόπο προωθείται η εισαγωγή της ΕΤΑ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο, με χαμηλή τιμή λόγω υποτιμημένου υπολογισμού της περιουσίας της, ώστε να πωληθεί ευκολότερα και φθηνότερα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζητεί να πληροφορηθεί από τον πρωθυπουργό αν είναι ή όχι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος «να εμφανίζεται η ΕΤΑ Α.Ε. με μετοχικό κεφάλαιο 301.850.000 ευρώ, προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, ενώ η πραγματική αξία των 70.000 στρεμμάτων και εγκαταστάσεων που περιήλθαν σε αυτήν από τον ΕΟΤ είναι ανεκτίμητη και μοναδική».

Επίσης, ερωτά τον πρωθυπουργό αν είναι ή δεν είναι ρυθμίσεις υπέρ της κερδοσκοπίας και της διαπλοκής οι διατάξεις του ν. 3139 / 2003, που προβλέπουν ότι ο στρατηγικός επενδυτής, με μειοψηφία μετοχών μπορεί να διορίζει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΤΑ Α.Ε., με συνέπεια η ΕΤΑ Α.Ε. και οι θυγατρικές της να μην υπάγονται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να μετατραπούν σε πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο και καμιά λογοδοσία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024