Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΔιάψευση δημοσιευμάτων περί κακοδιαχείρισης από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Πνευματικά δικαιώματα

Διάψευση δημοσιευμάτων περί κακοδιαχείρισης από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, ως μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Συνθετών και Δημιουργών (CISAC).

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Αυγή”, με τίτλο “Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας – Με fast track διαδικασίες αποπέμφθηκε το Δ.Σ.”, όπου γίνεται αναφορά στην αλλαγή του ΔΣ του ΟΠΙ, σημειώνεται ως υπότιτλος του άρθρου “Αναστολή της Αυτοδιαχείρισης”, όπου, σύμφωνα με τον Οργανισμό, “διατυπώνονται ανακριβείς και παραπλανητικές αναφορές και ισχυρισμοί σε βάρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ”.

Επί τούτου η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επισημαίνει τα εξής:

  • “Η αρμοδιότητα του ΔΣ του ΟΠΙ εξαντλείται στην υποβολή και μόνο σχετικής εισήγησης προς την εποπτεύουσα υπουργό. Το ΔΣ του ΟΠΙ δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και ως εκ τούτου η αναφορά σε ‘απόφαση’ του ΔΣ του ΟΠΙ είναι παραπλανητική και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, αξιολογήσεις και να προκαταλάβει.
  • Η αναφορά ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη είναι παντελώς ψευδής.
  • Η Έκθεση της Ernst & Young δεν αναφέρει, σημειώνει ή υπονοεί σε κανένα σημείο ο,τιδήποτε περί κακοδιαχείρισης. Η δε αναφορά σε αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι σκόπιμα παραπλανητική, δεδομένου ότι αυτά έχουν καλυφθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, όπως άλλωστε σημειώνεται στην Έκθεση της Ernst & Young.

Οι  αναφορές αυτές είναι αναληθείς, παραπλανητικές και σκοπίμως διαδιδόμενες και γι’αυτόν τον λόγο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα ‘Η ΑΥΓΗ’, ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διάψευση των παραπλανητικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών.

Η μόνη αλήθεια που στηρίζεται σε γεγονότα και όχι μυθοπλασίες, είναι ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, ως μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Συνθετών και Δημιουργών (CISAC).

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ σήμερα ακολουθεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, διαθέτει σύγχρονα  συστήματα τεκμηρίωσης και διανομής δικαιωμάτων στην Ελλάδα και έχει ως μέλη της σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία Οργανισμών του εξωτερικού που επέλεξαν να προσχωρήσουν στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, παρά την πολιτική που άσκησε στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων η προηγούμενη κυβέρνηση και οι εκφραστές της.

Με τη σύγχρονη τεχνική υποδομή και τα έμπειρα στελέχη της, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προχωρά σε συμφωνίες αδειοδότησης με μεγάλους χρήστες μουσικής, τεκμηριώνει με αποτελεσματικότητα τα μουσικά έργα και διανέμει τα δικαιώματα στους δικαιούχους. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες Δημιουργοί και ξένοι Οργανισμοί εμπιστεύονται την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την υπόληψή της, τα δικαιώματα των μελών που εκπροσωπεί και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024