Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΚατάργηση ορίων ηλικίας στα πλοία

Κατάργηση ορίων ηλικίας στα πλοία

Ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για την κατάργηση των ορίων ηλικίας των πλοίων, καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα και επισημαίνοντας τους κινδύνους που προκύπτουν για την ασφάλεια…

Ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για την κατάργηση των ορίων ηλικίας των πλοίων, καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα και επισημαίνοντας τους κινδύνους<...> που προκύπτουν για την ασφάλεια των επιβατών. Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα υπονομεύεται ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού στόλου, καθώς δίνεται η δυνατότητα να εκτελούν δρομολόγια, πλοία τα οποία έχουν ξεπεράσει την τριαντακονταετία. Ο τομέας ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ευθέως τον υπουργό λόγο για Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ακτοοπλόων, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την ασφάλεια των δρομολογίων.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, καταγγέλλει «αυτήν την ταξική επιλογή, που δείχνει ανάγλυφα την κυβερνητική πολιτική, συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ» και καλεί επιβάτες και πληρώματα «να δράσουν από κοινού και να μην επιτρέψουν ναυάγια τύπου Σάμινα».
Από την πλευρά του ο ΣΥΝ, δια του Παν.Λαφαζάνη, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, κάνει λόγο για «ένα μεγάλο δώρο της κυβέρνησης στο ακτοπλοϊκό εφοπλιστικό κεφάλαιο» και καλεί την κυβέρνηση «να πάρει αμέσως πίσω το θερινό απαράδεκτο Προεδρικό της Διάταγμα». Ειδικότερα αναφέρει: «Η τραγική κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας μας είναι βέβαιο ότι, μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση, όχι μόνο θα γίνει τραγικότερη, αλλά και θα οδηγήσει σε συνθήκες αθλιότητας τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες».
Από την πλευρά του ΥΕΝ, απαντώντας στις σχετικές αντιδράσεις τονίζει ότι με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, «αναβαθμίζονται οι κανόνες ασφαλείας στα επιβατηγά και οχηματαγωγά μας πλοία και ενισχύεται η αξιοπλοΐα τους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024