Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟ. Αναστασοπούλου: Τηλεδιάσκεψη με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, Eduardo Santander
Διαδικτυακή συνομιλία τουριστικών φορέων

Ο. Αναστασοπούλου: Τηλεδιάσκεψη με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, Eduardo Santander

Ολυμπία Αναστασοπούλου

Από την πλευρά του, ο κ. Eduardo Santander αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα τουρισμού κατά το 2022, ενώ ανέλυσε μελλοντικές και μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της ETC. Επίσης συζητήθηκε το θέμα αναγκαιότητας ορισμού επιτρόπου για τον τουρισμού

Σε μια διαδικτυακή συνάντηση βρέθηκε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC), κ. Eduardo Santander. Οι δυο τους συνομίλησαν διεξοδικά, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με την ETC.

Συγκεκριμένα, ο κ. Eduardo Santander αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα τουρισμού κατά το 2022, ενώ ανέλυσε μελλοντικές και μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της ETC όπως η επεξεργασία πρόσφατων τάσεων, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη νέων αγορών (π.χ. Αυστραλία, Η.Π.Α. και Καναδάς).

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της αναγκαιότητας ορισμού επιτρόπου για τον Τουρισμό, καθώς υπάρχουν περιφέρειες στην Ευρώπη, όπως στην Ελλάδα και την Ισπανία, που στηρίζονται οικονομικά στον τουρισμό. Υποστηρίχτηκε ότι ενδεχομένως η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης να οδηγούσε σε στενότερη συνεργασία τις μεσογειακές χώρες, ενώ αντιστοίχως επισημάνθηκε ότι ο τουρισμός εκτείνεται πλέον σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των περισσότερων χωρών της Ε.Ε.

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού στο νέο project της ECT, το Tourism Data Space, το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα αποθετήριο tourism data, καθώς και μηχανισμούς όπως και data-share business models με διάφορους stakeholders.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024