Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΟ Πρέσβης της Ιαπωνίας συναντήθηκε με την Όλγα Κεφαλογιάννη
Τουριστική Πολιτική

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας συναντήθηκε με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Πρέσβης της Ιαπωνίας

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Ίτο παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη για τη συμβολή της στην επιτυχία της επίσκεψης της Πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα, συζητώντας και την επικείμενη επίσκεψή της στην Ιαπωνία για τουριστική έκθεση.

Γεύμα προς τιμήν της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη παρέθεσε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Ίτο στην Πρεσβευτική Κατοικία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή της στην επιτυχία της επίσκεψης της Πριγκίπισσας Κάκο στη χώρα μας. Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας έγινε με την ευκαιρία της 125ης επετείου από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024, καθώς και ενόψει της προετοιμασίας της επίσκεψης της κας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβριου.

Ο κ. Ito και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας ευχαρίστησαν την κα Όλγα Κεφαλογιάννη για τη θερμή φιλοξενία που παρέσχε η ελληνική πλευρά στην Πριγκίπισσα και ειδικότερα για τη γενναιόδωρη συμβολή της Υπουργού στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα η Πριγκίπισσα να μείνει γοητευμένη από τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Στο γεύμα συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της επικείμενης επισκέψεως της κας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία, επ’ ευκαιρία της σημαντικής διεθνούς εκθέσεως για τον τουρισμό που διοργανώνεται στο τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου στο Τόκυο και στην οποία η χώρα μας θα έχει σημαντική παρουσία, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού στην Ιαπωνία, προγραμματίζονται εκδηλώσεις για την προώθηση του τουρισμού και δη της πολιτιστικής διάστασής του, η οποία ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους ιάπωνες επισκέπτες. Ειδικότερα προγραμματίζεται η παρουσίαση στο Τόκυο της φωτογραφικής έκθεσης του διάσημου φιλέλληνα αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, με θέμα την Ελλάδα της δεκαετίας 1950-1960, την οποία επισκέφθηκε η Πριγκίπισσα Κάκο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατά την παραμονή της στη χώρα μας, καθώς και η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του εμβληματικού ταξιδιωτικού λογοτεχνικού έργου του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία», στην ιαπωνική γλώσσα, η οποία έγινε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024