Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΠανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών: Διαμαρτυρία για τα εργασικά δικαιώματα του κλάδου
Εργασία

Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών: Διαμαρτυρία για τα εργασικά δικαιώματα του κλάδου

Το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών ζητά από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

Ένα από τα βασικά επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας, που δεν αναγνωρίζεται, όπως του αρμόζει, είναι αυτό του τουριστικού συνοδού. Πρόκειται για μια ειδικότητα που παίζει νευραλγικό ρόλο στην επιτυχία ενός οργανωμένου ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι πολλά από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αρκετές Βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία) έχουν θεσπίσει το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού ως υποχρεωτικό σε κάθε ταξιδιωτικό γκρουπ.

Στην Ελλάδα, εν λόγω ειδικότητα έχει αναγνωριστεί επίσημα και διδάσκεται σε 17 ιδιωτικά και δημόσια τουριστικά ΙΕΚ. Ωστόσο ένα βασικό κομμάτι των εργασιακών δικαιωμάτων φαίνεται πως αγνοείται από την Πολιτεία.

Με δήλωσή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών ζητά από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου. «Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό, να υπογράψει άμεσα το προεδρικό διάταγμα, και να βάλει τέλος στην ανομία και την ανασφάλιστη εργασία που επικρατεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024