Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαρουσίαση της λιτής μοναστικής κουζίνας του Άθω στο Παρίσι
Γαστρονομία

Παρουσίαση της λιτής μοναστικής κουζίνας του Άθω στο Παρίσι

Το Mount Athos Area Kouzina προέβαλε στην καρδιά της γαστρονομικής πρωτεύουσας την εβδομαδιαία θεματική του ενότητα με τίτλο 'Η Μοναστηριακή Κουζίνα'. Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά γαστρονομική προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στη γαλλική αγορά.

Δείπνο εμπνευσμένο από την αυθεντική μοναστηριακή κουζίνα, παρατέθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο bstrot “Evi Evane”, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina.

Η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου, προετοίμασε menu πέντε εξαιρετικών πιάτων, εμπνευσμένων από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο “Η Μοναστηριακή Κουζίνα”, μεταφέροντας στο φωτεινό Παρίσι τον λιτό τρόπο διατροφής των αγιορειτών, ο οποίος στηρίζεται κατά βάση στη χρήση βιολογικών προϊόντων της αθωνικής γης και της θάλασσας που την περιβάλει.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 20 εκπροσώπους Τύπου, ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφους από σημαντικές εκδόσεις της χώρας – έντυπες και ηλεκτρονικές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία σε αυτήν του διάσημου gastronomy consultant Sebastian Ripari, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τη διοργάνωση.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά γαστρονομική προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στη γαλλική αγορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια οι δραστηριότητες του φορέα, αλλά και του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκομιδή δεκάδων δημοσιογραφικών αφιερωμάτων, αναφορικά με τον προορισμό και τις δυνατότητές του. Σε χειροπιαστά αποτελέσματα αυτό μεταφράζεται σε εντυπωσιακή αύξηση:

  • στις αφίξεις μεμονωμένων Γάλλων επισκεπτών στην περιοχή αλλά και
  • στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας mountathosarea.org,

ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος καταλύματα της προ του Άθω περιοχής έχουν συμπεριληφθεί (για πρώτη φορά) σε ηλεκτρονικούς καταλόγους γαλλικών τουριστικών γραφείων.

Πριν από το προαναφερόμενο δείπνο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής, ενώ παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Ακολούθησε παρουσίαση, γευσιγνωσία και οινο-δοκιμή πέντε ετικετών αγιορείτικου οίνου, προερχόμενων από το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Η μεγάλη αποδοχή της πρόσκλησης “ανάγκασε” τους διοργανωτές  να πραγματοποιήσουν και δεύτερη εκδήλωση την επόμενη ημέρα, όπου στο “Evi Evane Fnac” η chef Ντίνα Νικολάου ενημέρωσε 11 εκπροσώπους Τύπου για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής σε σχέση με τις ιστορικές της μοναδικότητες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές “μπλέκονται” με τους τοπικούς γαστρονομικούς πυλώνες.

Το menu της προαναφερόμενης εκδήλωσης θα προσφέρεται αυτούσιο σε restaurants ολόκληρης της προ του Άθω περιοχής την εβδομάδα από 26 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2014, ενώ από τις 11-15 Ιουνίου διοργανώνεται μεσογειακή γιορτή, αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας και το Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (UbiFrance). Εκείνες τις ημερομηνίες κορυφαίοι Γάλλοι εκπρόσωποι τύπου προσκλήθηκαν στην περιοχή, ώστε να συμμετάσχουν σε ένα υψηλής ποιότητας ταξίδι εξοικείωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με την Acrobat Yachting και την Autovision Γαλλίας, η οποία (και αυτήν τη χρονιά) υποστήριξε την πρωτοβουλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024