Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαξοί: Ενημέρωση και προβολή της τουριστικής πολιτικής από την Όλγα Κεφαλογιάννη
Περιφέρεια

Παξοί: Ενημέρωση και προβολή της τουριστικής πολιτικής από την Όλγα Κεφαλογιάννη

paksoi

Οι Παξοί αποτέλεσαν σταθμό της περιοδείας της Όλγας Κεφαλογιάννη για την προώθηση της τουριστικής πολιτικής και ενίσχυση των τοπικών φορέων.

Οι Παξοί ήταν το επίκεντρο της χθεσινής επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού κα Όλγας Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, για την ενημέρωση και προβολή της τουριστικής πολιτικής και του κυβερνητικού έργου σε φορείς και πολίτες της περιφέρειας.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνοδευόταν  από τον βουλευτή ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή, συναντήθηκε με τον δήμαρχο των Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

paksoi

Η υπουργός Τουρισμού συζήτησε για τα προγράμματα και τις επιμέρους δράσεις που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Παξών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με στόχο την ολιστική ανάδειξη του νησιού και την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων στην προσπάθεια για την μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη και την αειφορία.

Η κα Κεφαλογιάννη ανέπτυξε τη νέα πολιτική, το όραμα και τις ενέργειες του υπουργείου, με στόχο μια βιώσιμη, ισόρροπη και με μέτρο τουριστική ανάπτυξη, σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.

Έργα προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός και ο φυσιολατρικός

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του υπουργείου για την ανάπτυξη ενός νέου, σύγχρονου και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος, με συγκεκριμένες δράσεις αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που εξασφάλισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ειδική αναφορά έκανε η κα Κεφαλογιάννη  στις ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται, με σεβασμό στις αρχές της Πράσινης και της Γαλάζιας Ανάπτυξης και περιλαμβάνουν έργα που θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός και ο φυσιολατρικός τουρισμός, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις δράσεις με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος  με άνοιγμα σε νέες αγορές.

Όπως τόνισε στους συνομιλητές της η υπουργός Τουρισμού, μέσω  των συνεργειών του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα εργαλεία που διαθέτει το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και με τις παρεμβάσεις στα συναρμόδια υπουργεία, “οι Παξοί είναι βέβαιο ότι θα λάβουν την απαραίτητη στήριξη για να επιτύχει τους στόχους τους”.

paksoi

Η κα Κεφαλογιάννη κατά τη παραμονή της στους Παξούς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, με τους όποιους εκτός από τα θέματα του τουρισμού, συζήτησε και για την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών και την καθοριστική σημασία που θα έχουν στη συνέχιση της πετυχημένης αναπτυξιακής πορείας και της σταθερότητας της χώρας.

Σήμερα, Τετάρτη, η κα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου θα έχει ευρεία σύσκεψη εργασίας με φορείς και επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024